Tolvbarnsmamman

Tecken…?

Idag har inte varit en bra dag. Jag har varit så trött och sov lika länge som Lilja på dagen. Men det hjälpte inte så värst mycket. Jag har kännt mig mer och mer ”konstig” de senaste dagarna och börjar fundera på om det är tecken på en kommande förlossning…. Har aldrig tidigare haft såna här känningar så svårt att veta. Tarmarna jobbar hårt just nu och ja….tömnings-systemet fungerar om jag säger så. Jag känner mig het och då menar jag inte het het som en sexy lady utan het i ansiktet som om jag precis klivit ur bastun eller nåt.  Sammandragningar/förvärkar kommer och går mer än jag brukar ha så jag vilar ännu mera så fort tillfället ges. Jag måste knipa ihop i alla fall till helgen dock 😉 Har ni haft känningar kort innan förlossningen startat?
Bebisen lever om för fullt i magen och verkar ha det väldigt bra vilket är skönt 🙂
Snart snart snart så har vi vårt lilla 13:e mirakel 💜

Har idag fått svar på varför ni som bor utomlands inte längre kan se på tv4 play.
Tydligen har det kommit nya regler ( kommer inte ihåg exat vad ) som gör att det inte går längre och alla även tv4 tycker att det är väldigt beklagligt 🙁 Och inget de kan påverka tyvärr. …

Kram kram 💜

73 svar till “Tecken…?

 1. Carina H skriver:

  Nu är det inte så långt kvar, känner igen symtomen, hoppas att du kan hålla igen till helgen. för det är väl då er barnvakt kommer?? håller tummarna nu.

  1. mirkak skriver:

   Stämmer bra det….vill inte föda före helgen 😀

 2. Anna skriver:

  Känner du/ni er klara med barnafödandet efter detta barn?

  1. mirkak skriver:

   JA!

 3. Angelica skriver:

  Låter lite som en förlossning på g men hoppas det blir som ni planerat. Vet själv hur viktigt det är att man har ex barnvakt ordnad, jag vill gärna ha med maken på förlossningen 😀 lycka till när det nu blir dags!

  1. mirkak skriver:

   Tack 🙂

 4. Anna skriver:

  Hej! Tycker att jag känner igen dina symtom. Så hade jag tre dagar innan sonen tittade ut… Och det var barn nr 4. Den där tarmtömningen är ju något som alla pratar om.
  Hoppas att allt går bra när det väl är dags.

  1. mirkak skriver:

   Ja, jag hoppas att inget händer före helgen i alla fall 😉

 5. Lotta skriver:

  När vi väntade vårat andra barn så vet jag att jag fick springa på toa massor precis innan förlossningen. Lycka till när det nu blir!

  1. mirkak skriver:

   Tack 🙂

 6. Karin skriver:

  Änskar lycka till. Om ett år ha ni säkert ert fjortonde mirakel och året efter…..

  1. popcorn skriver:

   Tror du inte att Peter hinner sterilisera sig nu heller? Han har ju bara haft 1,5 år på sig hittills eftersom de skulle göra det efter förra barnet…hur lång kö är det? 😀

   1. mirkak skriver:

    Grejen är lite så här att P har en blodsjukdom och vissa värden måste överstigas innan en operation….. Nu ligger han bra till och förhoppningen är att det ser lika bra ut när det är dags för op 😉

    1. MY skriver:

     Titthålsoperation, snabbt och smidigt och endast lite ömhet och svullnad efteråt.

  2. mirkak skriver:

   Eller inte….

   1. Karin skriver:

    Varje barn är ju hursomhelst ett mirakel

   2. Karin skriver:

    Varje barn är ju hursomhelst ett mirakel

    1. Karin skriver:

     (Blev visst dubbelkommentar)

     1. Martina skriver:

      Det verkar vara viktigt för folk att Peter steliliserar sig så ni inte får fler barn… Det påpekas om det jämt tycker jag!

  3. Ida skriver:

   Vad spelar det för roll hur många barn Mirka och Peter väljer att skaffa? Det är väl ändå deras ensak. Så länge man känner att man hinner, har ork och råd så varför inte.

   1. popcorn skriver:

    Javisst absolut! Men inte bara idag utan åtminstone typ 18 år framåt också….även om man inte vet och mycket kan hända på vägen…Man kan så klart inte gardera sig mot allt men får väl ändå göra en överslagsräkning. Gäller alla naturligvis. Struntar i hur många barn folk skaffar bara de tar hand om dem och försöker ge dem en framtid och fostra dem till bra människor!

 7. Maria skriver:

  Det är nog bäst att ni har en backup eller plan om det skulle starta tidigare. Många tecken på att något är på gång. Lycka till när det är dags!

 8. Johanna skriver:

  Precis som du beskriver att du känner dig, så kände jag mig två dagar innan vårt tredje barn föddes för snart två veckor sedan. Var onormalt trött, kände mig ”sjuk” och hade en allmän konstig känsla. Sa på tisdagskvällen till maken att jag känner mig inge helt hundra, att jag hade en konstig känsla i kroppen som jag inte kunde sätta fingret på. På onsdagmorgon gick vattnet, så för mig var det helt klart kroppen som försökte tala om att förlossningen var på g. Hoppas dock att du lyckas knipa över helgen, men som någon annan skrev, en plan b kanske inte är så dumt att ha. Lycka till!!

  1. mirkak skriver:

   Tack 🙂 Är lite nervös nu då jag har inte haft sån här känsla förr…..Idag har jag tryck neråt och lite ”mens”värk…

 9. Johanna i norr skriver:

  Känner igen mig precis! 2 dagar innan min dotter föddes började jag känna mig trött, nästan lite ”sjuk”, varm, magen tömdes ofta. Trodde dum som jag var att jag var påväg att bli sjuk, när sen värkarna startade så förstod jag ju att allt det där var tecken på att förlossningen var nära inpå. Om bebisen vill komma innan helgen så kanske Kevin och Linnea klarar av barnen en stund innan en vuxen anländer, kanske ni kan be nån förälder till barnens kompisar om hjälp IFALL det skulle hända innan helgen? En plan B är nog absolut nödvändigt 🙂 Lycka till med allt!

  1. mirkak skriver:

   Nu blir jag lite nervös 😀 Och ska definitivt försöka klura ut en plan B 🙂

   1. Hejhej! skriver:

    Känner igen symtomen… Kände precis som du beskriver men tänkte att det är nog några dagar kvar… Åkte in för kontroll o 5 timmar senare var han född!

 10. Lina S skriver:

  Kroppen hamstrar styrka för att klara förlossningen,
  kroppen är mycket duktig på att sköta sådant..
  Lycka till Mirka. <3

 11. Gullis skriver:

  Nu får det väl ändå räcka med ungar. det gäller att orka ta hand,var med och försörja barn när man närmar sig och är i pensionsåldern.

  1. Malin skriver:

   Typiskt att du inte bestämmer över deras liv va….. 😉

  2. Suss skriver:

   Nu får de väl ändå räcka med frustrerade människor som ska lägga sig i hur andra ska sköta sitt liv. Frukta Gud och ärligt vandra, sköt dig själv och skit i andra..den borde du lära dig!

   Låter nog Mirka som förlossning är på G. Hoppas det går bra <3

  3. Ida skriver:

   Vilken tur då att det inte är du, Gullis, som tar hand om Mirka och Peters barn utan att dem klarar det utmärkt på egen hand. Jag tror nog att dem själva känner när det räcker med barn.

 12. Christina skriver:

  Kände så en vecka innan bebis nummer 5 tittade ut den 14/12/14 🙂

 13. det fyra bästa skriver:

  Oh låter som förlossning på G. Jag har alltid varit dålig i magen samma dag och dagen innan mina förlossningar startat. Lycka till och hoppas på att bebisen väntar lite iallafall. Men ha definitivt en plan B i beredskap. Kram Carina

 14. Maria skriver:

  En plan B för barnvakt är nog ingen dum idé alls! Det är långt till helgen med dom symtomen du beskriver! Lycka till!!

 15. carina skriver:

  Oh my good när jag läser att du har lite mensvärk så tror jag att förlossningen startat med de symtomen som du har. Lycka till i allafall.
  Kolla gärna in hos mig http://www.defyrabasta.bloggo.nu

 16. Skånemorsan skriver:

  Men ärligt…. Vad är de du inte förstår, Mirka? Allt tyder på att förlossningen är nära förestående, du om nån borde väl känna igen symtomen…. Bara för att ni fått en tid för igångsättning betyder de nog inte att han väntar om de nu är så att han bestämt sig för att komma innan

 17. Man brukar tömma tarm en innan det är dags att föda. Det börjar kanske närma sig nu 🙂 Väntar med spänning nu 🙂 Försök och vila lite om du kan.
  Kram kram

 18. Carina H skriver:

  Plan B ingen dum ide’, tycker det är kul att du tar dig tid att svar på våra kommentarer, det är inte många som gör,

 19. Camilla skriver:

  Samma symtom på mig… Har 5 barn och innan allihop så tömde sig tarmen några dagar innan och jag har också känt mig allmänt krasslig innan. Hoppas det löser sig för er=).

 20. Linda skriver:

  Tycker det är så imponerande att ni med så många barn (du och andra mammabloggar) tar er tid att uppdatera oss läsare om allt trots att ni antagligen har fullt upp! 🙂

  Lycka till med att knipa ihop tills efter helgen! Ser fram emot att se er lilla ängel! 🙂

 21. Cleo skriver:

  Jag var krasslig, varm, ”magsjuk” sov dåligt fast jag sov länge 3 dar före min lilla tjej kom i början på januari. =) Skulle ha en igångsättning men det blev inte så eftersom förlossningen startade på morgonen då det skulle vara igångsättning. Natten innan sov jag oroligt, hade oregelbundna förvärkar, mensvärk.. Egentligen inga konstigheter eftersom det var så nära inpå förlossningen, så jag blev förvånad när det väl hade startat (kändes som jag missade det). Det gick riktigt fort trots att min lilla tjej låg lite galet =). Säger som de andra skrivit här: en plan B kanske du bör ha, lycka till.

 22. Anna skriver:

  Du kommer inte att gå till helgen med de där symtomen! Lycka till!

 23. Lina skriver:

  Ojoj. Låter precis som för mig när trean kom.. Fast jag gick med kraftiga värkar i 3 dagar utan att sova något, de ville inte ha in mig eftersom jag inte hade regelbundna värkar, men vet du. Dagen efter tjatade jag mig in å de fick ta hål på hinnorna och en halvtimme senare var vårt mirakel hos oss

 24. Lina skriver:

  Oj allt kom inte med.
  Knip mirka

 25. Lina skriver:

  Inte nu heller, vill du mejla mig? Vill skicka rn present men till vilken adress

  1. Jessika skriver:

   Kolla på ratsit.se där finns alla registrerade.

 26. Jenny skriver:

  Hej! Så häftigt att du får gå igenom dettaen gång till. Började läsa din blogg när min dotter var nyfödd. Som förstföderska var jag ärligt talar nojjig men hittade lugn och kraft i din blogg. Tack för allt du bjuder på!
  Varmt lycka till!

 27. babsan skriver:

  Det är nog bäst fixa en plan B då det är hela 5 dagar kvar till det är måndag. Lillebror kanske har bråttom ut och få träffa sin goa familj.. Lycka till!

 28. Annelie Susanna skriver:

  Ja, jag det hände en hel del dagarna innan jag födde mina 5 första barn, som du säger magen tömde sig flera gånger om dagen, jag kände mig väldigt irriterad och ”konstig” och hade sammandragningar. Håller tummarna för att du kan ”knipa” fram till helgen 🙂 Kram

 29. Hanna skriver:

  Åh vad roligt och spännande med förlossning snart! Sköt om dig!

 30. Therese skriver:

  Lycka till ! kram Tessan

 31. Elin skriver:

  Hej! Så roligt att se er i familjen annorlunda igen! Jag fick diare dagem innan vårt andra barn föddes. Men det är nog olika med alla man kan aldrig veta när bebisen bestämmer sig för att den är redo! Änskar er all lycka och hoppas ni nåda får vara med vid ankomsten av er lille!

 32. Ulrika skriver:

  Så spännande! Känner igen mig i magaköret och den konstiga känslan. Det kan ju vara klokt att kolla ett blodtryck.

  Lycka till och kram!
  Ulrika

 33. M skriver:

  Lycka till med förlossningen, hoppas att allt går bra! Ni verkar vara en så varm och härlig familj, blir så glad av att se er på TV och följa er via din blogg. Kram på dig och familjen!

 34. Susanne skriver:

  Lycka till Mirka <3
  Låter så jobbigt för er att ni knappt har någon som kan hjälpa till med barnvakt inför förlossningen, blir ju extra stress som man borde vara utan. Men det fixar sig, ni har ju en del stora barn som kan hjälpa till om de måste. Ska bli kul o se er nye lille kille sen!

 35. Linda skriver:

  Hejsan!
  Tror att din kropp säger ifrån att koppla av för som det låter så börjar kroppen att ställa in sig inför förlossningen. Så härligt med stor familj, lycka till med bebis nr 13. Kramiz på dig.
  Mvh Linda

 36. Anna...fembarnsmamma skriver:

  Oh Mirka…
  Tror bebis är på gång:)
  Kanske vore bra att ta en snabb sväng till BM imorgon för att se om du öppnat dig mer? Eller förlossningen om det inte är jättelångt dit…

  Spännande! Och att du går till måndag…njae;))
  Lycka till!

 37. Nina fr Finland skriver:

  Lycka till när det än blir!!

 38. Eva Bertilsson skriver:

  Spännande. Håller tummarna för att det blir som ni planerat, fast oftast blir det inte det 😉
  Fattar inte alla dessa kommentarer om att nu får det räcka med barn. Förstår inte varför man följer en blogg med många barn om man irriterar sig så på det. Har ni inget bättre att spendera eran tid på än något som uppenbarligen irriterar er så mycket?
  Lycka till med nr 13 <3

 39. Ki skriver:

  Låter absolut som att det är nära! Bekanta symptom (fyra barn). Änskar er all lycka med äventyret!

 40. Agnetha skriver:

  Spännande!
  Du som väntat och fött barn under så lång tid i ditt liv. Blir det jobbigare att vara gravid ju äldre du blir?
  Lycka till nu när lillebror ska titta ut.

 41. Mia Fridh Hagström skriver:

  Tänker på dig Mirka.

 42. Jess skriver:

  Åh så spännande! ‚ù§Ô∏è
  Stort lycka till nu, liten är nog på väg redan

 43. 7barnsmamma skriver:

  Oj, låter som om lillebror är på g

 44. Anna...fembarnsmamma skriver:

  Hur går det?

 45. popcorn skriver:

  Kan inte Peter åka hem nu, ta några semesterdagar eller vad som helst? Jobbet kan inte vara SÅ viktigt! Ring honom genast!

 46. Anna skriver:

  Lycka till! Hoppas allt går bra och att ni hinner ordna med det praktiska innan. Kram till dig

 47. Emelie Babunovic skriver:

  Känner också igen detta. Ta det lugnt bara, allt ordnar sig hur det än blir <3

 48. Mamma till fyra pojkar skriver:

  Lycka till fina Mirka! <3

 49. Helena skriver:

  Lycka Till fina Mirka! Tror att bebisen kommer nu i natt el i morg =) Kram

 50. Annsofie skriver:

  Änskar er all lycka med lillebror‚ô°
  Sen förstår jag inte varför folk måste lägga sig i med sina negativa kommentarer. Granska er själva först. Vill ni att någon annan ska bestämma över ert liv.
  Sen det med sterilisering och öm pung.Det finns biverkningar som man ej pratar om. De fick söva min make efter ett stort antal försök i vaket tillstånd. Därefter har han fått både infektion m m

 51. emeliek skriver:

  Jag känner dig inte. Men jag bara älskar dig mirka & din familj. Ni verkar vara sååå bra föräldrar till era barn. & din man alltså så himla bra pappa! Alltså inte många pappor som är så för sina barn. Alla barn förtjänar föräldrar som er ‚ô•!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.