Familjen Annorlunda 2015

Selina 11år, Familjen Annorlunda avsnitt 2

Idag firar vi vår fina fina Selina som fyller 11 år ‚ô•

image

Grattis, vi älskar dig ‚ô•

Jag hittade lite foton från inspelningarna som jag skulle ha lagt ut redan förra veckan men glömde bort…

fam1

Äppelpaj-fika och vår härliga inslagsproducent Johan alias Dr. Fluff 🙂

fam2

Vattenkrig

Ikväll får ni bla se när vi besökte brandstationen i Björklinge som hade öppet hus. Olivers kompis pappa jobbar där och tipsade oss om det. Ungarna hade hur kul som helst där 🙂

fam3

Oliver fick bla släcka en brinnande docka… och Linnéa spexar som vanligt 😉

fam4

Kevin gjorde en uthållighetstest, barnen fick spruta vatten och mycket mera….

Avsnitt 2 ikväll kl. 20 med repris på söndag 😉

Nu ska halvdöda jag baka….

Kram ‚ô•

43 svar till “Selina 11år, Familjen Annorlunda avsnitt 2

 1. Ida skriver:

  Grattis Selina på födelsedagen, tycker hon är väldigt lik dig 🙂

 2. Lena skriver:

  Du är stark…baka mitt i förlossningen (?)

 3. Carina H skriver:

  Du måste vara stark, ställa dig och baka nu!!! du ska vila och ta det lugnt inför vad det komma skall..

 4. Lina S skriver:

  ‚òÜ:*’¬®`*:.‚òÜ(¬Ø`*‚Ä¢.¬∏,¬§¬∞’Grattis Selina.`¬∞¬§,¬∏.‚Ä¢*’¬Ø)‚òÜ:*’¬®`**:.‚òÜ

 5. karin skriver:

  Någon annan kunde väl baka när de är så nära inpå förlossningen!

  1. popcorn skriver:

   Tycker jag med! Självklart ska födelsedagsbarnet firas men vart är Peter i allt det här?? Känns som att Mirka står helt ensam, höggravid med tolv barn varav de flesta små att ta hand om samtidigt som förlissningen kanske startat (inte konstigt!) och med ett helt hushåll att ta hand om…

   1. Ida skriver:

    Jag är ganska säker på att Peter också hjälper till och att han stöttar Mirka i allt detta. Tror inte hon står där helt ensam utan att han bryr sig. Varför börja spekulera om saker ni inte har en aning om?

    1. mirkak skriver:

     Tack Ida…så är det 🙂

    2. popcorn skriver:

     Ja han hjälper säkert till när han kommer hem, det tvivlar jag inte på. Men jag tycker att han skulle vara hemma heltid nu sista dagarna. Jag skulle i a f känna mig tryggare om mannen också var hemma när det är så nära! Det är ju en del jobb med en stor familj och svårt att få vila och ta paus, det var så jag menade. Jag tror inte att han kommer hem och sätter sig i soffan med fötterna på bordet… 🙂

     1. mirkak skriver:

      Peter har en del saker att få klart på jobbet innan han blir ledig under kommande veckorna och så länge jag säger att det är okej att han fixar klart de sakerna så litar han på mitt omdöme 🙂 Ber jag honom stanna hemma så gör han det direkt.

   2. mirkak skriver:

    Jag har ju inte 12 barn hemma på dagarna utan 1 dvs Lilja 😉 Och gör så lite av hushållsarbetet nu som möjligt – Peter får fixa när han är hemma 😀
    Jag hade kunnat köpa fikat men Selina hade speciella önskemål och jag kände att jag orkade fylla de eftersom det var inget avancerat så då blev det så 🙂

 6. Anna skriver:

  Vila så mycket du kan Mirka! Men jag har full förståelse för att det finns en del saker som du faktiskt ”måste” göra ändå. Lyssna på din kropp bara och gör det du orkar och som känns bäst för dig.
  Har ni bestämt vad lillen ska heta ännu?

 7. Anna P skriver:

  Hej Mirka! Jag har länge läst din blogg o följt eran familj på tv men aldrig lämnat någon kommentar men nu måste jag bara få säga; vilken otroligt fin familj ni är!! Du o Peter gör ett otroligt jobb tillsammans! Så mycket kärlek o så mycket humor! Era barn är så fina

  1. mirkak skriver:

   Tack 🙂

 8. Fredrik skriver:

  Hej!

  Ett litet tips. Ha en repstege på övervåningen som man kan kasta ut genom fönstret ifall utrymningsvägen (ytterdörren) är blockerad. //Fredrik, styrkeledare Björklinge brandkår

  Ps. Bra med brandövning!!

  1. mirkak skriver:

   Tack för ett bra tips Fredrik 🙂

 9. Ellinor skriver:

  Jag och min sladdis fröken på 9 år bara älskar er sköna familj 🙂 jag önskade verkligen att man kunde fått så många barn .. Blev bara 3 21…19 och minsta 9 Men min MS satte stopp 😉 . Stor kram O lycka till med nytillskottet

 10. Helena skriver:

  Brukar nästan aldrig komentera här men ;Jag måste säga att ni är en otrolig fam!!!Sån fin och lugn och ordning på eran fam jag blir nästan mål lös av att ni orkar och kan ha en sån fin stämning i eran fam! Ni är så fantastiska som föräldrar det ska du veta!!Beundrar er så otroligt <3 Tittar man på de två andra familjerna i samma program blir man ju helt svettig,puh vilken skillnad det är mellan er fam! Ni är helt fantastiska måste jag bara säga igen=)

 11. Anna skriver:

  Mysigt att se er i rutan igen! Synd bara att det konsekvent stod Alva istället för Älva när det lilla söttrollet var med…

  1. Emma skriver:

   Har de inte också blandat ihop viktor och oliver?

   1. Jag skriver:

    … Och visst säger de i inledningssnutten att Oliver och Selina är tvillingar?

 12. Lovisa skriver:

  Det är inte ofta jag kommenterar men jag vill säga som många andra, att du och Peter verkar vara helt fantastiska. Jag blir så galet imponerad av dig och vilken härlig familj ni verkar vara 🙂 Tycker du verkar så himla härlig människa med sunda kloka tankar och värderingar. Det är fruktansvärt att se hur människor spekulera i era liv, lägger ner så mycket tid på att skriva skit. Jag mår så jäkla illa när jag ser det här inne och på facebook. Ibland skäms man nästan över att man är svensk, fy f*n hur vissa beter sig. Mobbningen är långt ifrån okej, och det många håller på med är just mobbningen i mina ögon. Det är skrämmande att se så många äldre vuxna människor vräker ur det ena efter det andra. Hur ska vi kunde få en förändring i skolorna när inte ens vuxna människor kan visa respekt mot varandra? Jag hoppas du och Peter är så trygga i dem ni är och känner värmen och struntar i alla dessa energitjuvar. Ha en fortsatt fin kväll och grattis till det lilla miraklet i magen 🙂 Må så gott! Kram

  1. mirkak skriver:

   Tack snälla 🙂
   Håller med dig om att vissa vuxna kan verkligen klassas som mobbare vilket är hemskt 🙁
   Vi låter dock inte de påverka oss. Vi vet vad vi har och vad vi klarar av och det är det enda viktiga 🙂 Kram

 13. mammalinda skriver:

  Alltid lika roligt att se er i FA 😀 Vila upp dig ordentligt inför förlossningen!!

 14. Anne skriver:

  Jag som inte har barn har en ständig fråga i huvet när jag ser denna serie: Varför skriker en del familjers barn hela tiden när era inte skriker nästan alls??? Är det så enkelt som att ni aldrig har tolererat det och då lär man det sig som allt annat? Kanske låter detta som en fräck fråga men det är faktiskt en ärlig undran. Jag vet ju vilken familjesituation jag skulle välja.. Beundrar som vanligt er kärleksfullhet och ert tålamod! Jag blir helt enkelt glad av att se er!

  1. popcorn skriver:

   Det beror ju delvis på hur de klipper också. Har en känsla av att TV vill framställa Wahlströms som ”röriga”. När de visar att föräldrarna säger att de är så lugna och så kommer ett klipp där barnen far runt och tjoar…

  2. mirkak skriver:

   Självklart så har vi både bråk och skrik emellanåt hos oss men faktiskt inte såå ofta. Det är mera hög ljudnivå i så fall när barnen busar men då glatt ”skrik”. Vet inte riktigt hur det blivit så men onödigt skrik är bara så….onödigt och då säger vi till på skarpen 😉 folk som besöker oss säger alltid efteråt att ”men…det var så lugnt hos er!? Jag hade väntat mig värsta ljudnivån ju”

 15. Helena skriver:

  Blir imponerad av att se hur lugna och fina barn ni har!

 16. Linda skriver:

  ÄÄÄÄLSKAR er fina familj!!! Grattis i efterskott till Selina och ha en lugn helg nu innan lillen ploppar ut. Ikväll blir det Fredagsmyyyys här och vi ska se på just det Familjen Annorlunda TJOHOOOO!!! Kram Linda

 17. Victoria skriver:

  Hej Mirka!

  Är Selina ett finskt namn?

  Kram ❤️

  1. mirkak skriver:

   Nej….det tror jag inte i alla fall 😉

 18. Skaunetösen skriver:

  Hej, hela familjen.
  Vad kul det är att se er igen, ni är underbara allihop.
  Det verkar så lugnt och tryggt hos er även om jag fattar att det ”går höga vågor”
  ibland också, konstigt vore det ju annars.
  (7 barnvagnar som den familjen hade verkar ju helt sjukt och oerhört
  slösigt.)
  Lycka till med allt som snart är på gång.
  Hälsningar Skaune

 19. Anna skriver:

  Hej mirka. Jag bara älskar att kolla på er familj. Ni är helt underbara. Linnea och Kevin var helt klockrena när dom skulle vika tvätt… Linnea skyller att Kevin välte torkställningen när han var i tvättstugan! Och Kevin säger, ah, det skiter man i. Men hur många rum har ni i huset?

  1. mirkak skriver:

   Det var kul att se deras tvätt-bit….vi visste ju inte alls vad exakt som hade hänt 😀

 20. Lina S skriver:

  Anne.. Barn som är på dagis brukar ofta vara gapiga
  och det är inte konstigt,alla vill ju bli hörda på samma gång..

 21. M skriver:

  Trist att man inte kan se Familjen annorlunda i finland

  1. mirkak skriver:

   verkligen jättetråkigt 🙁

 22. Monica Kirch skriver:

  Har nu sett Familjen Annorlunda på datorn, tycker att Ni lyckats med era barn världens goaste och så fint Ni har det tillsammans. Ha det så bra och var rädda om Er. Kram

 23. Ann-Christin skriver:

  Hej. Jag tycker att det är så härligt att få se er i tv-rutan igen 🙂 Tycker att ni är en underbar familj 🙂 H. från Nykarleby i Finland

 24. Tina skriver:

  Åh vad fina och varma ni är i er familj:) Har just sett ett avsnitt.
  Har ni funderat på barnbarn? 13+3 barn blir det va? Med Peters barn. Om alla får 3 barn var får ni nästan 50 st:)

 25. Viskan skriver:

  Jag skratta så gott åt när Nelly fick grodan på sig och älva blev också när den kröp mot henne. När Selina frågade henne om hon tyckte om grodan såg hon väldigt söt sur ut =) är ni ofta i skogen?

 26. Annette skriver:

  Hej! Era barn är för goa!De två stora och deras kommentarer om varandra jag skrattade gott åt dem! Underbara hela gänget! Kram

 27. Tuija skriver:

  Att inbilla sig att äldre tonåringar helt plötsligt ska, med glädje hjälpta till med tvätten……. hur tänker man då? Dom har inte behövt hjälpa till så tidigare men helt plötsligt får du för dig att dom ska lära sig tvätta.
  Att inte börja med att lära sina barn att flytta hemifrån lååååååååååångt innan övre tonåren, är egoistiskt tänk.
  Den tonåringen är inte född än, som helt plötsligt tycker det är kul att hjälpa till.

  Nej, se till att börja med att lära dom flytta hemifrån redan i 3-4 årsåldern. Jag lovar, det blir inte tjafs i övre tonåren

  Ja, jag har egna barn. Endast 3 stycken. Och jag har inte låtit dom äldsta barnen tagit hand om om yngre. Det är mitt ansvar som förälder och inte att barnen ska ta hand om sina yngre syskon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.