trettonbarnsmamman

Lite firande, deklaration m.m

Det var Nellies dag igår och självklart så firade vi henne med presenter och fika 🙂

Selina och Thor ritade jättefina teckningar till Nellie och hon fick även en liten peng av Selina.

image

Jennifer slog in presenterna vi hade köpt

image

Linnéa, Alice och jag fixade tårtan medans Nellie och Peter åkte och köpte lite kakor som Nellie ville ha 🙂image

Bland annat så fick hon en Spiderman-matlåda som hon har velat ha.

image

Nellie älskar att rita och skriva ( göra ”läxor” ) och fick lite nya grejer för det

Och en peng så att hon kan handla någonting själv 😉

Igår skulle jag ta itu med deklarationen. Jag har en hel del pappersarbete att ta itu med då jag envisas med att sköta skiten själv….. Varje år förbannar jag mig själv för den skull. Fast på något konstigt vis så gillar jag det och vet att jag kan och fixar den biten själv ( <– självplågeri ). Bara jag kunde lära mig att inte lämna allt till sista minuten så 😀

Hur som haver….. Igår skulle jag då ta tjuren i hornen och komma till skott. Det tyckte dock inte David att jag skulle göra! Denna lilla pojk¬†har alltid¬†sovit 2-3 timmar i streck samtidigt när även Lilja sover på dagen och just den tiden som jag hade planerat att använda väl….. Men inte igår! Igår sov han max 15 min åt gången. Max. Och var gnällig till tusan när han var vaken. Omöjligt för mig att få någonting vettigt gjort och jag hade bara lust att slita mitt hår

crazy woman

Där såg jag min soffhängarkväll att försvinna.

Så klockan 21.30 satte jag mig äntligen med alla papper m.m. Det blev en låååång kväll/natt. Kl. 02.45 gav jag upp och la mig. Har gjort det jobbigaste nu. Nu ska alla siffror ner i pappret så är det klart sen 🙂 Det gör jag ikväll då jag vill vara säker på att få allt rätt ( är livrädd för skattemasen 😀 ). Och imorgon är barnen lediga så inga tider att passa på morgonen.

I morse kom Nellie halvt hysterisk till mig, med tandkräm runt hela munnen som om hon hade fradga…. Mitt i tandborstningen hade hon upptäckt att hon har tappat rösten och blev jätterädd 😀 Så idag är tjejerna hemma och tur är väl det då det tydligen har kommit fall av magsjuka på förskolan. Inte på deras avdelning men ändock.

Vi åkte i stället till affären och handlade lite till lunch och mellis. Alla i familjen förutom jag älskar riskakor. Det vill barnen gärna ha med till skolan och även ha hemma till mellis eller när suget faller på. Jag hatar riskakor! De luktar också helt vidrigt! Riskakor och kaviar på tub är banne mig det värsta som finns och de retar mina kräkreflexer mer än någonting annat. Jag kan knappt vara i samma rum som någon som äter en riskaka vilket är lite problematiskt ibland när flera barn äter samtidigt 😀 De med ostsmak är värst! Tänk er när någon av barnen vill komma och ge en puss eller så precis efter att de ätit riskaka. Jag borde få ett saftigt stipendium som klarar ( med nöd och näppe )av att hantera den pärsen!

image

Utrota riskakorna ( och kaviar ) !

Har ni någonting som ni bara inte tål ( i matväg )?

Senare idag kommer jag med ett bra rabatterbjudande 😉

Kramis ‚ô•

50 svar till “Lite firande, deklaration m.m

 1. Lina S skriver:

  ……..Läser någon av barnen detta………

  1. mirkak skriver:

   Ibland kan Linnéa och Jennifer gå in och läsa men det är inte ofta….

  2. Lina S skriver:

   Ok Mirka.. Ha en trevlig helg. <3

 2. Käthe skriver:

  Hej! Testa de glutenfria riskakorna med chiafrö o havssalt. Luktar inte men är goda.

 3. EwaA skriver:

  Fiskbullar är det värsta jag vet, kan lika bra tugga suddigummi!
  Kok fisk är inte heller något vidare gott!

  1. mirkak skriver:

   Nä, fiskbullar är inte goda men kokt fisk är mums 🙂

 4. Håller med om kaviar huua..
  Nått jag inte kan äta är champinjonsoppa,jag spyr av bara lukten 😀
  Mvh Camilla

 5. Ida skriver:

  makrill i tomatsås… Nåt som både sonen och sambon älskar… Då får de hålla sig borta från mig! 😉 håller tummarna för att inte dottern oxå ska upptäcka denna kräkreflex på burk. :p

  1. mirkak skriver:

   Håller med…det är inte så värst gott men barnen älskar det 🙂

 6. Emma skriver:

  Ooost! Vidrigt! Färskost går bra men all annan ost är bläk! Haha

 7. Ida skriver:

  Tomater och oliver har jag aldrig gillat. Ketchup kan jag tycka om i lagom mängd men inte när man nästan dränker maten.

 8. Helena B skriver:

  Haha vad härlig du är Mirka! Kan förstå det där med riskakorna (även om jag fixar det). Tycker dock att det är rätt bra att det finns något ätbart i skafferiet som inte JAG gillar (så äter jag inte så jädra mycket).

 9. Karin skriver:

  Min son älskar riskakor, särskilt de med smak, fast de är lika onyttiga som chips så det får han inte så ofta. Så hörde jag på nyheterna att man ska minska på ris och riskakor och andra risprodukter pga att de innehåller ( lite men ändå inte bra) arsenik. Så det ska man inte äta så ofta.
  Själv tycker jag inte så mycket om kyckling i alla dess varianter. Luktar inte heller gott:)

 10. Linda skriver:

  Kräftor är en lukt o smak jag verkligen inte klarar av. Kan inte ens va inomhus när de kokas BLÄ! Ärtor o champinjoner klarar ja inte heller av

  1. mirkak skriver:

   Kräftor luktar väl inte nyponros direkt men är ju så goda 🙂 Jag älskar både ärtor och champinjoner 😉

 11. Alexandra skriver:

  Messmör. Avskyr messmör

  1. mirkak skriver:

   Jag har aldrig vågat smaka messmör 😀

 12. Louise skriver:

  Ketchup. Gillar tomater och tomatsås annars.

  1. mirkak skriver:

   Jag är inte heller förtjust i ketchup. Funkar i typ köttfärssås men annars tar jag aldrig det 😉

 13. Lisen skriver:

  Jag har slutat ge mina barn riskakor eftersom det KAN innehålla cancer-framkallande medel.

 14. Sama skriver:

  Oliver, paprika och blodkorv…

  1. mirkak skriver:

   Jaaa, oliver är ju skitäckliga!!

 15. Lina skriver:

  Håller med dig om att doften av kaviar (och konsistensen) kan få det att vända sig i magen. Jag jobbar på förskola och svär alltid tyst för mig själv när kokerskan har dukat fram kaviar (dessutom i en stor skål, 1 dl kaviar i en glasskål ser bannemig inte aptitligt ut) och ser framför mig 18 kaviarkladdiga barnhänder. Men då får man ta fram sina skådespelartalanger och inte med en min visa hur motbjudande jag tycker att kaviar är 😉

  Men för att prata om något trevligare; Mirka du är superduktig på att göra fina tårtor och Nellie blev säkert jätteglad för den =) Hoppas att ni hade ett jättetrevligt födelsedagsfirande och att Nellie var nöjd med dagen!

  http://www.diningandcooking.blogg.se

 16. Anneli skriver:

  Vilken fin tårta! Leverbiffar.. Fy kommer ihåg i skolan då man fick, hua..

  1. mirkak skriver:

   Mmmm. jag som älskar leverbiffar 😀

 17. Caroline skriver:

  Klarar inte heller av riskakor speciellt inte de som luktar starkt. Det har alldeles för intensiv smak.

 18. camilla skriver:

  När när folk steker köttfärs.
  Har 5 barn och istället för att köpa grav tester har jag vetat så fort jag stekt köttfärs( är vegetarian själv) till familjen..kräkts varje gång då:) hatar kött lukt..blää!!

  1. mirkak skriver:

   Bra gravtest 😀

 19. alexandra skriver:

  Blodpudding och lever. Får barnen än det i skolan? Jag gick på -90 i skolan o man var tvungen att smaka varenda gång det var. Äcklad bara jag hör ordet.
  Har ni föräldrar erfarenhet av att barnen blir ”tvingade” i skolan att äta saker som de verkligen inte tycker om? Funderar lite på det, då folk klagar på kräsna barn. Men många har ju saker som nästintill omöjliga att få ner.

  1. mirkak skriver:

   Jag gick i skolan i Finland från ettan till sjuan och i låg och mellanstadiet var vi tvungna att äta upp det vi fick i tallriken. Och då var det mattanterna som lastade upp maten så det gick inte att ta pyttelite om det var någonting äckligt. Blodpudding slapp jag då mamma hade fyllt i en lapp om att jag inte fick äta det pga deras tro. Jag kommer ihåg att ibland serverades det någon sorts ostsoppa som typ ingen i skolan tyckte om, den var vidrig. Men alla var tvungna att äta upp och varje gång var det några elever som kräktes när de försökte tvinga i sig den äckliga soppan…. Det var en befrielse att komma till högstadiet där man fick ta mat själv 😀

 20. Jessica skriver:

  Isterband, pölsa, blodpudding och lever har jag svårt för, mamma tvingade mig att äta det. Fy vad äckligt.

  1. mirkak skriver:

   Ooh lever är ju så gott. Har inte ätit det på år och dar men älskade mammas leverbiffar 🙂

 21. Annette Pettersson skriver:

  Hej.
  Gillar inte riskakor men kaviar,köper gärna Ejderns FINA kaviar. Dyr men god mums mums,till mackor med ägg eller kokta ägg.Prova den.Kram på er alla,Annette

 22. Pia skriver:

  När det kommer till lukt så slår ju kaviar och tonfisk i burk allt. Så vidrigt äckligt!

  1. mirkak skriver:

   Tonfisk har jag inget emot men kaviar är urk 😉

 23. camilla råsberg skriver:

  Fil o yoghurt är avskyvärt…hellre dör jag 😉

  1. mirkak skriver:

   Du är nog den första jag vet som inte gillar fil o yoghurt 😀

 24. Lisa skriver:

  Blodpudding usch 😉
  Men dottern har alltid gillat det så jag håller minen 😉
  Och säger att jag inte är hungrig just nu..
  Ja just det, ägg som är rinniga fy det är så äckligt!!

  1. mirkak skriver:

   Jag har faktiskt aldrig smakat blodpuddig, det räcker med lukten av de när man lagar till barnen 😀
   Jag bara älskar löskokta ägg 😉

 25. Karoline skriver:

  Kroppkakor!

 26. lindasfamiljeliv skriver:

  makrill i tomat sås luktar inte gott nää usch ,men det smakar gott

 27. Linda skriver:

  Jag är en tålig typ som älskar allt! Nä vänta nu JO jag avskyr doften av alkohol det luktar så äckligt och nog skulle jag spy om jag kände doften av cider eller öl! BLÄ! Tur att jag och maken är nykterister hihihi… Min Man avskyr smält ost doften och skulle nog spy om han såg det på en macka eller pizza. Men glad Valborgsmässoafton till er Mirka. Ni är bäst och jag saknar er i tv-rutan. Kram Linda.

  1. Lina S skriver:

   Här är en till nykterist,det känns verkligen bra. 🙂
   Har strängt tagit inte druckit något särskilt under mina 70 plus,
   inte min man heller………
   Kram och fin fortsättning på helgen..

 28. therese skriver:

  Blodpudding! Kan inte va i närheten det steks

 29. Ida skriver:

  Sill, fiskbullar, gravad lax, lever, ärtsoppa, mögelost, lutfisk hm säkert glömt bort något

 30. Anna...fembarnsmamma skriver:

  Leverpastej och potatisvatten som hamnat på plattan, fy vad det luktar, nu är ju det inget man äter iofs

 31. mammalinda skriver:

  Usch, tråkigt att deklarera!! Mat gillar jag däremot! Typ allt! 😀

 32. Maja skriver:

  Hatar också kaviar, när jag var liten byggde jag ett torn av flingpaket och mjölkpaket så att jag inte kunde se när mamma och pappa åt det, en gång kränktes jag på golvet av att de åt kaviar!

 33. Lena skriver:

  Håller med när det gäller kalles kaviar typ. Riskakor går bra om det bara är med salt annars inte.

 34. Tess skriver:

  Fiskbullar alla gånger! Känner direkt när barnen ätit det på dagis/skolan! Och lukten av porterstek, fyy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.