trettonbarnsmamman

Jag ska bara…

De mindre barnen älskar pyssel och just nu pärlas det jättemycket. Jag köpte mera pärlor och pärlplattor åt de idag och vet inte hur många skapelser jag har fått stryka på eftermiddagen 😀

Jag brukar börja säga lite innan gå lägg-tiden att Om en kort stund ska ni isäng. Då vet de att det ska snart kissas m.m och oftast funkar det utmärkt. Idag var inte en sådan kväll 😉 Tjejerna valde istället att ta fram pärlorna igen. Fast de var så trötta att ögonen gick i kors jag ska baaara… sa de efter varandra baaaja lite mamma.. säger Lilja. 
De fick en kvart medans jag plockade undan 🙂 Sen gick de snällt isäng och alla somnade på mindre än 5 minuter 😉

Ibland är det värt att rucka på tiderna och ” ge med sig ”. Idag var en sådan dag. 

Jag har fixat tid till verkstaden vilket inte var så lätt. Skulle söka tid online och verkstaden skulle sedan ringa upp inom 4 timmar med offert. Ringde de upp..? Nej. Så efter 5 timmar ringde jag upp de och fixade till det. Nästa gång ringer jag direkt istället för att gå via online-servicen så det så 😉 Nu får bilen hålla sig ihop i 2 veckor …

Jag har försökt kolla på leasing på nätet och det ser inte så lovande ut. Skulle kunna köpa en men de växer inte på träd ( sprillans har jag inte råd med ) speciellt då jag behöver en automat. 

David har börjat prata mera. Det kommer nya ord från honom dagligen vilket även förskolan har reagerat på 🙂 David, precis som nästan alla våra pojkar har varit sen med talen men nu verkar det siäppa 🙂 Snart babblar han väl som en papegoja.

Minstingen börjar bli stor ❤️

Nä gott folk! Idag blir det en tidig kväll så godnatt 🙂

Kram och tack för att ni finns ❤️

18 svar till “Jag ska bara…

 1. MammaLinda skriver:

  Så duktiga de små är som orkar sitta med ett så pilligt pyssel! Superbra för finmotoriken!! I mitt hus är det mer spring och bus, men kortare stunder är det väldigt kul med pärlor!! Jag brukar fastna och har lite svårt att släppa när barnen har tröttnat 😉 Roligt för både stora som små!

  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

 2. Så söta,våra gillar oxå att pärla.😊

 3. Angelica skriver:

  Vad dåligt att det inte ringde upp, hade blivit lite lätt galen haha 😉 men skönt det fixade en tid.

  God morgon o hoppas ni sovit gott! <3

 4. Camilla hockeymamma skriver:

  Tycker du ska prata med en bilhandlare om dina behov och låta denne komma med förslag på finansiering att kolla på nätet ger inga svar alls då det skiljer sig mycket i val avvutrustning osv.

 5. Lena skriver:

  Så härligt att läsa om dig o din familj! Ni verkar så harmoniska. Du verkar verkligen ge dina barn tid o möjlighet till att bara få vara, leka, baka o pyssla. Underbart! Ha en fin dag o grattis till nya boendet!

 6. Vi har oxå haft ett par av våra grabbar som varit lite sena med talet, en dag så har det bara släppt och orden rullat på!
  Jag tror att dessa grabbar kanske inte behövt använda det ”vanliga” språket för att göra sig hörda. Alla förstår så bra ändå! I en stor familj får man ju ofta mycket uppmärksamhet av många ändå! 😉

  Hälsningar FridaMedMångaBarn
  http://nouw.com/fridamedm%c3%a5ngabarn

 7. Camilla skriver:

  Ser så mysigt ut när de pärlar 😊
  Varför måste du ha automat? Har du inte körkort för att köra manuell växellåda??

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Jag hade bråttom med att ta körkort då vi skulle flytta till landet så det snabbaste var att ta kort för bara automat 😉 Sen var tanken att komplitera med manuell men det har jag då inte gjort 😜

 8. Karin skriver:

  Sötisar

 9. En annan mamma skriver:

  Jag undrar en sak, borde inte du och P gå ihop om en stor, driftsäker bil som barnen ryms i, och ha en varsin lite mer ”svensson”-bil? Precis som ni planerar ett gemensamt och ett varsitt hem (som jag fattat det).
  Knasig tanke kanske. jag tycker du gör det bra.

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Kostar tyvärr alldeles för mycket om båda dessutom då uppgradera körkortet för att kunna köra en så stor buss 😉 De större barnen följer inte med lika ofta och Linnea får ta körkort snart så det löser sig 😉

 10. Annapanna skriver:

  Jättebra för finmotoriken. 🙂

 11. Jenny skriver:

  Hoppas du inte tänker köra med en bil som har trasigt hjullager?
  Jag kom in till besiktning med trasigt hjullager och blev tillsagd att endast köra hem eller till verkstad.
  Det kan slita ut nav och i värsta fall kan även hjulet låsa sig 🙁

  1. mia skriver:

   På din kommentar låter det som att du tror att M inte kan tänka själv.

 12. Karin skriver:

  Hur ska ni bo när ni flyttar i maj?

 13. Madde skriver:

  Har du bra körkort för automat?

 14. Elena skriver:

  Hur går det med Kevins körkort?

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Han fick körkort i slutet på november ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.