trettonbarnsmamman

En kort paus

Jag har lite mycket att stå i just nu och att vakna 3-8 gånger/natt tar på orken så jag tog mig tid till att ladda batterierna. Igår kväll tänkte jag blogga när de små hade somnat men när jag satt där i soffan gäspandes kom jag på bättre tankar och gick istället och la mig. Väldigt välbehövligt! Med tanke på att jag blir väckt, framförallt av David flera gånger per natt och kliver sen upp kl.6 så behöver jag bli bättre på att komma isäng i tid på kvällarna. Idag har jag bara gjort det som varit viktigaste att ta itu med, det är inte så farligt att pausa ibland 😉 

Jag har länge varit sugen på en god soppa och igår slog jag till stort och lagade en god räksoppa. Slet som ett djur med soppan + en maträtt till åt de barnen som inte gillar räkor. För att vara en som inte gillar att anstränga sig i köket och som ser matlagning som ett ont måste så var det stort. Jag gjorde även vitlöksbröd till maten 😉 Soppan blev väldigt god!

Och ratades av alla barn! Ingen ville ens smaka på soppan. Lilja åt en massa räkor men inget mera.

” mamma, vi måste laga nya matträtter ibland, vi äter alltid samma maträtter….” 

Och när jag väl anstränger mig hårt som fan så äter de inte! Jag trodde att de som faktiskt gillar räkor skulle smaka av soppan men nä…tji fick jag… suck. 

Så idag fick de sina äckliga köpta köttbullar med potatis och sås. 

Efter flytten ska vi börja med matlista. Då får barnen samsas om att bestämma veckans maträtter och vi handlar bara till de rätterna så att vi måste hålla oss till matlistan. Vill barnen införa nya rätter så får de hitta recept och ge mig. Det ska bara lagas en maträtt/dag! Det måste bli en bättre ordning på våra middagar. Jag kan inte hålla på att flera gånger i veckan laga olika rätter samtidigt för att någon är kräsen. Så det så 😉

Med tanke på hur ofta David vaknar varje natt så har den ungen energi för två. Han vaknar alltid kring kl.6 och man skulle kunna tro att han borde vara trött när han kommer hem från förskolan. Speciellt nu när de är ute väldigt mycket och han sover inga långa stunder där på vilan. Men nej, det är verkligen full fart på ungen hela eftermiddagen och kvällen 😀 


Lilja behöver dock ibland ta igen sig en stund ❤️ 

Nellie hjälpte till i köket idag. Hon älskar att få skära gurka och tomat till maten 🙂


Jag sa till henne att inte skära för tjocka skivor därav extra koncentrerad 🙂

Och så har äntligen Madde och Micke fått deras efterlängtade bebis ❤️ Jag fick sms av henne när de var på väg till förlossningen och hade svårt att sova den natten. Och så kom hon, en ny fin liten varelse som är alldeles underbar. Madde skickar så fina foton på bebisen  att jag bara oooh 😍 Grattis till hela familjen ❤️

Och så blev klockan nästan mitt i natten igen! Det går bra med att lägga sig i tid …. 😉

God natt ❤️

24 svar till “En kort paus

 1. Hannah Karlehed skriver:

  Räksoppa mums! Fattar inte hur du har tid med allt. Och även hinner gå in på din makes Insta och kommentera kommentarer???

  1. M skriver:

   Hennes exmake…

 2. Ingela skriver:

  Skickar lite energi till dig och hoppas du kan hitta pauserna som du (alla) antagligen behöver för att orka vara den du vill vara. Var rädd om dig! ☀️

 3. Annika skriver:

  Räksoppa är väl inte direkt vad barn vill ha . 🙂

 4. Annika skriver:

  Det är väl ingen barnmat egentligen
  och räksoppa är väl en förrätt.

  1. Annika K skriver:

   Tänk va skönt att alla kan göra som de vill 🙂

  2. Matilda skriver:

   Räksoppa är väl allt annat än en förätt. Jag äter konstant olika soppor som huvudrätt. Och varför skulle inte räksoppa kunna vara barnmat? Min dotter älskar räkor så det är säkerligen även andra barn som gillar det.

  3. Johanna.L skriver:

   Det är mycket som inte är ”barnmat” men som barn äter ändå och tycker är gott. Provar man inte så får man ju inte veta om dom gillar det. Och att räksoppa är en förrätt, det är skagentoast och svampsoppa också men det äter folk hej vilt ändå som huvudrätt. Pannkakor klassas egentligen som efterrätt men det äter inte många det som och kräm räknas som efterrätt också men det är mellanmål vi äter det som nu. Är det mat så ät oavsett vad det räknas som för rätt i ordningen.

  4. Marie H skriver:

   Mat är mat. ..

 5. Anonym skriver:

  Väntar med spänning på svaren från frågestunden. Kram och trevlig helg!

  1. MB skriver:

   Hon har väl svarat på det

 6. Petra skriver:

  Jag tror det är vi vuxna som bestämmer vad som är barnmat.

  1. Lina L skriver:

   Hur menar du nu Petra ??

 7. Louise skriver:

  Jag älskar köttbullar både mina egna hemrullade, min mosters och så Lidls köttbullar från Enebacken. Vet inte vilka du kör med men om du har vägarna förbi Lidl så testa deras.

  ha en bra helg. Kramar från Malmö

 8. Maria skriver:

  Soppan ser väldigt god ut! Har du nåt recept?

 9. Anonym skriver:

  I hemlagad vitlöksbröd. Har du då i vitlökspulver (krydda) eller har du i färsk vitlök?

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Färsk vitlök

   1. Anonym skriver:

    River du den och har sen ned den i degen eller?

    1. Anna skriver:

     Du tar (färdiga ) brödskivor och brer dem med vitlökssmör ( smör blandat med vitlök)Sen in ugnen så smöret smälter och brödet blir lite gräddat.

 10. Det är bra att ladda batterierna :). Gott det ser ut med maten 🙂

 11. Christin skriver:

  Ja detta med maträtter som ska passa många är inte lätt. Min lösning blev att jag satte samman 56 rätter dvs 7 rätter under 8 veckor och gav sedan varje rätt en siffra. Rätterna varje vecka är varierande dvs fisk, kött, kyckling o grönsaksrätter finns med. Satte samman alla recept i ett häfte o nu är barnen med och väljer siffror för att man ska kunna handla hem det som behövs. Dessutom är det ingen som kan säga nåt om det som bjuds eftersom de själva fått vara med och välja. häftet finns att tillgå om nån är sugen😜

  1. Lina L skriver:

   Christin,ett kanontips och inte svårt att ta efter
   och innehåller mycket i kostcirkeln som är så viktigt.

  2. Jennie skriver:

   Hej Christin.
   Det låter som om min familj skulle ha nytta av det där häftet. Du får gärna maila det till mig om du vill.
   [email protected]

   Med vänlig hälsning Jennie

 12. Lena skriver:

  Vi älskar soppa här hemma i alla former. Högsbosoppan är nog barnens favorit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.