Recept

Doften av jul

Förra helgen köpte jag saffran från Carolas dotter och sen dess har jag varit sjukt sugen på att baka något gott…


Igår såg jag ett recept på min vän Ninas Fb-flöde som jag fastnade direkt för. Recept på saffransbullar med vitchoklad. De bullarna kan inte vara annat än skitgoda! 

Så idag skulle det bakas. Hann inte göra det under dagen då annat kom ivägen så fort jag tänkte att jag skulle starta baket. Huxflux var det dags att fixa middag också och sen skulle Jennifer hämtas från tåget. 


Pizza till middag och efter det ville Älva göra sin allra första läxa hon fått med sig hem 😉 Hon skulle med hjälp av mig svara på några frågor ang hennes namn: Vad heter du, hur kom föräldrarna fram till ditt namn, vilka andra namn funderade de på och har du ett smeknamn?

Svar: Älva Millea, hon är barn nr 11, född 2011 och jag samlar på älvor ( figurer – inte barn som heter Älva 🤣 ). Vi hade inga andra namnförslag utan hon var Älva. Jag kallar ganska ofta Älva för Älvis 😉

Tillbaka till bakning…

Jag gjorde degen innan jag nattade David och Lilja. Nellie, Älva och Jennifer höll mig sällskap under baket och alla snodde också till sig en liten degbit 🙂 Jennifer gjorde en lussekatt av din och Nellie och Älva lekte med sina tills de var så mjöliga att degbitarna blev bara till smulor 😀


Som jag trodde – Bullarna blev riktigt goda 👍😀

Recept hittar ni HÄR 😉 

Kram ❤️

12 svar till “Doften av jul

 1. Ååhh vad gott med bullar,känns som evigheter sen jag åt det 😀

 2. Annika K skriver:

  Muuuuums!!! 😍😋

 3. agnes skriver:

  Roligt o se annorlunda familjer ikväll:)

 4. Jenny skriver:

  Vad roligt att läsa bakgrunden till Älvas namn, det skulle vara kul att få läsa om de andra barnens namn också 😊

 5. M(1) skriver:

  Tiden går så fort, hur gamla är dina barn idag.? 🙂

 6. Caroline skriver:

  men gud vad gott det ser ut!!

 7. L skriver:

  Saffran är Lussebullar å det ät inte det där 😉

  1. Lisa skriver:

   Men herregud, hur gammaldags är du? Finns väl olika varianter av lussebullar precis som det finns olika varianter av allt annat man kan äta.

 8. Sandra R skriver:

  Bullarna ser supergoda ut!

 9. Veronica skriver:

  Hej! Hur gjorde du med saffranet, fick du mortla den? Dum fråga kanske men jag har också köpt en sån burk och är inte så haj på att baka 😉 men nu ska jag försöka mig på det.

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Jag mortla saffranet med lite lite socker 😀

   1. Veronica skriver:

    Tack! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.