Dagens tips!

Nytt till barnen

Reklam/tips

Nu börjar kylan hålla i sig och jag har fått bråttom med att köpa de sista vinterkläderna till de barnen som är i behov av nåt. Under helgen har jag rotat fram och inventerat alla vinterskor. Nellie, Alice, oliver, Victor och Thor behövde nya vinterstövlar så idag har jag varit iväg och köpt det till Thor, Alice och Nellie. Hann inte hitta nåt till Victor och Oliver så vi får åka in till Uppsala en sväng igen imorgon och fortsätta leta. 

Selina hittade en jacka hon ville ha på nätet som jag beställde och jag hittade även lite annat därifrån. Det var en för mig ny online-butik som jag aldrig besökt förr  men lär göra igen 🙂 


Sportshopen.com

Selinas jacka som kom hem förra veckan 🙂

Den bästa uppfinningen till mindre barn är en fodrad galonoverall! Ett perfekt plagg att ha tex på förskolan. Jennifer och Benny fick såna av mormor när de var 2-3 år gamla och de galonoverallerna användes flitigt senare även av andra syskon. Lilja hade Jennifers gamla overall förra hösten men sen fick den kasseras efter år av trogen tjänst. Nu hittade jag nya fodrade galonoveraller till Lilja och David och var tvungen att klicka hem de 🙂


Med tanke på hur slaskiga vintrarna ofta är så kommer de att komma väl till användning.


David fick även en ny vinterjacka 🙂


Thor behöver nya tröjor och fick sig en.Barnen älskar dessa lurviga fleecejackor och har haft såna under flera år men nu kände jag att några av tjejerna behövde få nya så Nellie fick en rosa, Alice en grå och Älva en marinblå 🙂 

Dagens tips blir Sportshopen.com 

Nu är det bara Jennifer som behöver hitta en vinterjacka till sig och det verkar vara mission impossible. Det finns så många olika sorters jackor men inget som verkar falla fröken i smak #tonåringar 

Idag har jag gjort mig  av med lite gamla ”minnen” . Smycken jag inte använt på flera år och som jag vet att jag aldrig kommer att använda igen. Det blev mycket mera lönsamt än jag trodde thank you very much 😉  Kanske ska ta mig i kragen och sälja massa annat ”skit” jag inte använder …. 

Jag börjar få lite stress över julklappsinköp. Vad ska man köpa i år då? Vissa har specifika önskemål andra inga alls. Det är lika svårt varje år. Det här året har jag faktiskt sagt till barnen att det blir inget överflöd av klappar utan enbart några välvalda. De får så mycket under hela året så det går absolut ingen nöd på barnen 😉

Har ni några bra julklappstips ? Framförallt till säg barn under 11år 😉

Godnatt ❤️

62 svar till “Nytt till barnen

 1. Johanna.L skriver:

  Jag vill tipsa om Kinetic sand och Morph, finns på Toys r us eller BR eller på nätet😊 Jätteroligt och en riktigt bra present👍🏻

  https://www.toysrus.se/search/?text=Konetic+sand

  https://www.toysrus.se/search/?text=Morph

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Tack för tips 😀

 2. Nettan skriver:

  Hej! Vill tipsa om en nätbutik där man kan köpa bra ytterkläder til bra priser. Stormberg heter den.

 3. Ulrika skriver:

  Hej och hå! Jag tror mig se att du har fått tillbaka lite energi och lust, det gläder mig.
  Bra kläder till bra pris till tonåringar finns på New Yorker, skicka henne dit?
  Ullis

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Tack det stämmer ❤️ Ja men New yorker har jag glömt bort! Där måste hon kolla 😁

 4. J skriver:

  Sällskapsspel är en favorit hos oss! Är vuxen nu men har alltid fått spel som vi flitigt använt. Upplevelsepresent kanske kan vara uppskattat också? Typ bio, badhus, bowling, lekland eller konsert.

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Såna upplevelser försöker jag ge i små grupper ändå men värt att ha i minnet 😃

 5. Camilla skriver:

  Tänkte också på sällskapsspel eller pussel, något som alla kan göra tillsammans.
  Detta är något som jag har sparat på sen jag var barn som jag fick när jag fyllde år eller i julklapp och det är kul att ta fram det och många av t.ex. spelen eller pussel som man fick då finns inte i dag, så glad att man aldrig kastade det.

 6. Camilla skriver:

  Hej igen!
  Detta tipset av spel ”Pie Face” fick jag av en arbetskamrat, kul för alla åldrar också.

  https://www.br.se/search/?text=pie+face

  Kram <3

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Tack för tipset 👍 sällskapsspel går alltid hem 😄

 7. Josefine skriver:

  Med tanke på sälja smycken kan jag rekommendera att lämna in äkta guld på pantbanken, mycket bra betalt där tycker jag och man får pengarna direkt ☺

 8. Carolina skriver:

  Toysrus rear smurfhus nu, borde passa dina pysslig tjejer och killar 🙂

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Det ska jag kolla upp 👍

 9. Anne skriver:

  Fina jackor – men blir Davids inte lite för liten?? Verkar sa, men jag kan vara fel ocksa!!

  1. Malin skriver:

   Jag instämmer också om den ska räcka till mars ut. Jag brukar köpa lite större storlek så ofta man mina barn ha kläderna i 3 år om jag har tur:-)

   Första året för stort, andra lagom och sista på gränsen åt för litet som denna.

   Spelar ju såklart till om de tar jöttetillvöxtskutt od.

 10. Bibbi Lundberg skriver:

  Mitt 8 åriga barnbarn , en kille ska få det roliga spelet Speak Out för barn!

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Tack för tipset 😃

 11. Nansa skriver:

  Koppar med barnens personliga bild på ( har alltid gått hem hos syskonbarnen, speciellt dem som är svarta men när man häller varm dryck i så kommer deras bild fram), personliga barnböcker (som jag ger till alla syskonbarn då de fyller 4år), en barnbok där barnet själv skrivs in och får huvudrollen och syskon/vänner omnämns (finns på kiddoz) 🙂

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Det var bra tips 😀

 12. L skriver:

  Det blir verkligen svårare och svårare. Inte ens mitt minsta barn vet vad hon vill ha. Jag har ju allt säger hon. Hon vill ha kläder i julklapp men är supersvår att köpa till. Hur lätt är det då? Nu har hon iallafall börjat gilla att läsa böcker så det lär det bli och så har vi köpt en massa spel. Det är kul när man kan göra saker ihop med barnen. Lika svårt är det med tonårsbarn. Vuxna är svårt. Små barn är lätt. Visst har man problem :O) :=) ;O(

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Så är det verkligen 😅

 13. Annika K skriver:

  Kanske göra en resa tillsammans istället för julklappar? 🙂

  1. Charlotte skriver:

   Tror nog inte att så små barn som Mirka har uppskattar en gemensam resa. Dom vill nog slita upp klappar under granen 😉

   1. trettonbarnsmamman skriver:

    Sant… flera av barnen tar hellre klapparna 😉

  2. trettonbarnsmamman skriver:

   Det skulle inte gillas av alla, mina ungar vill ha julklappar under granen 😉

   1. Annika K skriver:

    Hihi kan förstå det 😝
    Kanske bättre som julklapp till de större?

 14. Mamma och mormor skriver:

  Så mycket fina o bra kläder du hittat. Jag jobbar på förskola och håller med dig om att galon-fleece är toppen. Finns ju även som tvådelat.
  Har inget direkt julklappstips, men pyssel och konstruktionsmaterial brukar alltid vara uppskattat. Så även spel som många redan nämt. Saker som uppmuntrar kreativitet och samarbete. Lycka till med julklapps-inköp och allt annat ❣️

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Köper alltid en hel del pyssel vilket är perfekt till de lite yngre barnen 🙂

 15. Helen skriver:

  Ta med henne till Zara, där hittar vi ofta vinterjacka till tonåringarna här hemma. Små i storlekarna (man får gå upp en eller två storlekar mot ”normalt”) men varma och goa och till vettiga priser. Hittar sällan något annat där men just vinterjackor har de snygga och bra.

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Det ska jag göra 🙂

 16. Madde skriver:

  Hitta på något med hela familjen istället för att köpa massa julklappar. Jag ska ge min 3 åring en julklapp. Sen får han av mor och farföräldrar och det räcker. Vill inte vänja honom med att få ett berg med paket. Spyr på konsumtionshetsen och bortskämda ungar som bara ska ha och ha.

 17. Em skriver:

  Funkar inte gamla sättet längre? Gå igenom leksakskataloger och kryssa för vad man vill ha med varsin färgpenna? Så fick jag och bröderna göra. Kanske inte kommer så mycket kataloger längre iofs…

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Mina barn kryssar i på allt och då är det svårt att veta vad som går hem bäst 😀

 18. Eva skriver:

  Jag har Sportshopen butiker nära mig så där brukar jag också handla ibland. Framför allt brukar jag köpa underställ som är supersköna med bra passform.

 19. Carina skriver:

  Upplevelser! Är väl en bra julklapp. Ex bio restaurangbesök museum lekland äventyrsbad fika på cafe ja vad dom nu gillar att göra. Men ensam tid med mamma / pappa kan nog vara bättre,än en massa onödiga julklappar 🎅

  1. Charlotte skriver:

   Men gå på bio, lekland o fika etc gör ju de flesta barnen året om. Mirkas barn är inga undantag. Ska dom då på julafton få höra av tomten att dom ska få ” egentid” av ma eller pa och göra något av detta? Jag fattar verkligen inte hur ni som skriver om att göra nåt tillsammans som resa eller då detta tänker? Dom är ju för små för att förstå innebörden av sk ” egentid’. Det får varje förälder med många barn faktiskt se till att höra lite då o då i vardagen. Det ska väl inte vara julklappar. Sen behöver inte klapparna vara i massor som nån skrev. Det är väl bättre att var och en får önska sig nåt lite dyrare o få just det den vill ha? Är det för dyrt får man har fler saker på önskelistan så kanske kanske man kan få det man önskar. Om inte, då får man väl fortsätta önska sig de till födelsedagar o ev nästa jul. Låt barn få vara barn o träffa tomten med klappar dom som har turen i dagens Sverige som faktiskt har barn som inget får. Att unna sig o resa med familjen som julklapp kommer in först senare när barnen blivit större.

   1. Annika K skriver:

    Sååååååå jaaaa. Andas!! 😝
    Det är bara tips o idéer till Mirka

   2. Johanna.L skriver:

    Helt rätt Charlotte👍🏻👏🏻

 20. Katarina skriver:

  Handlar inte ni mest på Kids Brandstore? Minns att du titt som tätt skriver om dem och deras otroligt bra kläder och utbud.

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Handlar fortfarande därifrån och då mest till de stora pojkarna 🙂

 21. Bibbi skriver:

  Ett julklappstipps, som alltid gått hem hos mina barnbarn är tidningsprenumerationer. Finns massa olika.

 22. anita skriver:

  Ursäkta min nyfikenhet men var får du pengar ifrån? Barnbidrag, bostadsbidrag, underhållsbidrag förstås men det räcker väl ändå inte?

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   Har ingen bostadsbidrag men däremot ligger min blogg hos Tailsweep som har hand om all annonsering mm och är min arbetsgivare vilket innebär en lön + inkomst från samarbeten 😉 Eftersom du verkar tycka att det är ok för dig att veta min inkomst så vore det intressant att veta hur din inkomst ser ut?

   1. Annika K skriver:

    High five på den Mirka 👍🏻
    Tänk vilka bekymmer folk har om din inkomst.

    1. C skriver:

     Men vaddå! Hon började med ”Ursäkta min nyfikenhet……” Det var på ett fint sätt tycker jag. Sen om Mirka vill eller inte vill svara det är upp till henne. Mirka la själv in inlägget, hon kunde avstått. Så varför kritisera Anita? Skärp er. En sak till, i dagens samhälle kan alla se vad man tjänar i lön. Om eran vän frågar vad du tjänar och du inte talar om det. Då kan vännen din vän ta reda på det via andra vägar.

     1. P skriver:

      C du verkar inte förstå att det faktiskt inte är något som man frågar en annan människa om. Du har inte med det att göra.
      Och bara för att man börjar med ”ursäkta” så innebär inte det att man bör fråga om vad som helst.
      Har man fått någon som helst uppfostran så vet man det.

  2. trettonbarnsmamman skriver:

   Jag ber om ursäkt för mitt ganska dryga svar.
   Ibland ledsnar jag bara på frågor om min ekonomi som ej borde vara andras business och det är ingen hemlighet att jag har en inkomst via bloggen/mitt företag 😉 Nu råkade det bli just du som fick ta det dryga vilket jag är ledsen för ❤️

 23. anita skriver:

  Fattigpensionär är jag. Har dock varit ensamstående med två barn och jobbade heltid men pengarna ville ändå inte räcka till. När räkningarna var betalda var det inte mycket slantar kvar. Något år hade jag väl lite bostadsbidrag men fick betala tillbaka det också då man tyckte att jag hade tjänat för mycket. Därför var jag nyfiken på hur dagens ensamstående föräldrar klarar ekonomin.

 24. Monica skriver:

  Vi har köpt ticket to ride first jurney till vår 7 åring. Vi älskar sällskapsspel och ticket to ride serien har fått en hel del utmärkelser som bästa sällskapsspel så har höga förhoppningar om barnvarianten :D:D

 25. carmela skriver:

  presesnt kort ?

 26. Älskar framförallt Liljas overall! Så fint!

 27. Anna skriver:

  Jättefina kläder som barnen fått. Tycker det är så tråkigt när du svarar med en ”negativ ton” när någon frågar om din ekonomi. Självklart ska inte du behöva svara på hur mycket du tjänar. Det angår ingen. Men jag tror att det för många, inklusive mig själv, fortfarande är oklart hur man kan jobba med att blogga. Jag följer en blogg som heter fyra årstider. Lotta som skriver där har i några inlägg beskrivit hur man kan tjäna pengar på bloggen och hur det går till med samarbeten osv. Intressant, och jag har förstått att det kan ligga väldigt mycket jobb bakom ett inlägg. Man är nog mer intresserad av vad du gör på jobbet än vad du tjänar. Själv tycker jag att det på senare tid varit väldigt glest med inlägg hos dig, vilket jag har full förståelse för med allt som varit runt omkring dig. Men har man inga krav på sig att publicera inlägg för att få ut sin lön? En blogg som inte är så aktiv vill väll ingen annonsera på? Lycka till med allt, du gör det bra med alla dina barn!

  1. P skriver:

   En fräck fråga kräver ett kaxigt svar!

   1. C skriver:

    Men P vad är du för storts människa egentligen. Hon skriver på ett fint sätt. Nu blir jag nyfiken på dig P är du är kvinna eller man och hur gammal du är?

 28. Biggan skriver:

  Hur kommer ni fira jul med barnen?Dom längtar väl ändå efter sin pappa kan man tycka😊

 29. Caroline skriver:

  Jag tipsar också om Ticket to Ride – firat Journey. Ett kul barnspel, gillas av både 8-åringen och mig. Ticket to Ride finns i flera olika vuxenvarianter också. Ett sånt önskar jag mig av tomten : )

 30. Elisabeth skriver:

  Svensken i ett nötskal – det är såå fult att fråga om inkomst! Är själv uppvuxen så, jag fick aldrig veta vad mina föräldrar tjänade (över medelinkomst var det enda jag fick veta). Förstår inte känsligheten! Jävla janteSverige. När mina barn frågar vad jag tjänar svarar jag. Dessutom var frågan från Anita inte otrevlig på något sätt, men Mirkas svar var det.

  1. C skriver:

   Elisabeth jag håller med dig!

  2. C skriver:

   Och särskilt personen som har signaturen P är extrem spydig, tycker jag

  3. C skriver:

   Och likadant med signaturen Annika K är spydig, tycker jag

 31. May Britt skriver:

  Sportshoppen finns här på västkusten. Stoooor affär finns i Grebbestad. Handlar där rätt ofta😀😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.