Okategoriserade

Stoppa lössen

ANNONSSAMARBETE MED MEDA, A mylan company

Varje terminstart är en festtid för de ”älskade” små krypen löss. Max 1-2 veckor efter varje skolstart brukar mailen om löss i klassen börja komma in och nån vecka senare kör våra skolor en sk luskamningshelg då det är tänkt att alla elever skall luskammas hemma under den helgen.

Hur gör ni för att undvika problem med löss hos era barn ?

Att få hem löss är bland det jobbigaste jag vet då vi är så många som ska då behandlas och kammas igenom. För ett par år sedan började jag vidta förebyggande åtgärder och det har fungerat bra hittills.

Inför varje skolstart kammar jag igenom allas hår för att vara säker på att alla är lusfria. Sedan använder jag Linicin Prevent som jag sprayar i barnens hår de första veckorna. Jag kammar också igenom deras hår en gång i veckan en tid framöver. Sprayen kommer fram direkt på nytt så fort det kommer mail om löss i någons klass.

Linicin Prevent är en receptfri spray som förebygger hårlöss och säljs hos alla apotekskedjor och de flesta matbutiker och är extra bra då den inte orsakar resistens 🙂

Läs mera om produkten HÄR

Det går snabbt att spraya Linicin Prevent i barnens hår och jag tror absolut att sprayen är en stor anledning till att vi faktiskt varit lusfria de senaste åren sedan jag började förebygga inför löss!

Just nu har jag ett bra erbjudande för er! Ni får 40kr rabatt på Linicin Prevent ( ord.pris: 139kr ) och erbjudandet gäller så långt lagret räcker, dock längst t.o.m 2018-02-07 från och med idag 🙂
Erbjudandet hittar ni HÄR

 

Linicin Prevent är en medicinteknisk produkt, läs användarinstruktionen noga innan användning. Marknadsförs av Meda AB, A Mylan Company, www.linicin.se

11 svar till “Stoppa lössen

 1. Petra skriver:

  När jag var på apoteket sist och skulle köpa luskam mm så fråga jag om denna produkt då jag tänkte köpa den men hon sa att det var att kasta pengar i sjön.. Kunde ändå inte behandlas i förebyggande syfte utan det var bara att kamma, kamma, kamma och sen behandlas om man såg de lilla vidriga djuren… Jag har inte själv kunskap men känner rent krasst att det är skit om de säljer en produkt som inte ens fungerar i teorin?!

  1. Anonym skriver:

   Men… Nu skriver hon ju i samarbete med företaget? Samma med Cold Zyme som dissas totalt i senaste ”Råd och rön” (nr 1/2018) – bluff! MEN det kanske känns bättre att försöka med NÅGOT än bara sitta passiv och pillra på underläppen funderandes….Söta bilder på båda, man ser den tidigare påpekade intensiteten i Liljas blick även från sidan 😀

  2. Sanna skriver:

   Den tar ju inte bort ägg/löss. Den är till för o förebygga. Vi har haft den o än har vi klarat oss fast det gått i skolan länge o många haft det! Så tror verkligen den funkar 😊 Men man ska ju såklart kamma o kolla ändå!👍🏻

 2. S skriver:

  I höstas fick vi mail någon vecka efter skolstart om att det gick löss lite varstans på skolan (min dotter började förskoleklass) så jag skyndade mig att köpa luskam och Linicin Prevent spray. Vi har inte haft löss hemma hos oss tack och lov, och vi kommer att fortsätta med Linicin. Toppenbra produkt!

 3. Anonym skriver:

  Herregud, sätt upp barnas hår i tajta flätor och säg till dom att hålla isär huvudena,,,, nu är mina barn 17 och 21 och vi har klarat oss från lus.

  1. Therese skriver:

   Inte så lätt när man har små barn.

 4. C skriver:

  Du skrev: Max 1-2 veckor efter varje skolstart brukar mailen om löss i klassen börja komma in och nån vecka senare kör våra skolor en sk luskamningshelg
  Jag tycker de skulle skicka mejlen helgen innan skolstarten. Så alla föräldrar kollade då istället. Så lössen slapp komma till skolan

 5. Lenaj skriver:

  Våra barn har aldrig haft löss, tro mig, det är sant. Underbart !

 6. Så smart!! =) På bloggen har jag precis lagt ut ett videoklipp där jag beskriver fem anledningar till varför man inte ska amma offentligt. Ps. Om man inte förstår ironi så kommer man antagligen att missa hela poängen med denna video 😉.
  https://laila.mabra.com/5-anledningar-till-varfor-man-aldrig-ska-amma-offentligt/

 7. Susanna skriver:

  Använder också den på barnen! Börjar klia direkt i huvudet när jag läste detta, haha!
  Kram
  http://www.jagraktuppochner.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.