trettonbarnsmamman

Influensan från hell

Jag säger bara det, den här influensan är det värsta jag varit med om! Jag blir väldigt sällan mer sjuk än att jag får en vanlig förkylning då och då. Och så här dålig var flera år sedan jag var. Idag känner jag mig lite lite bättre och jag har orkat vara uppe längre stunder. Kroppen är trött och det har varit skönast att ligga ner men jag har orkat mera idag.

Barnen är så omtänksamma och frågar hela tiden om jag behöver nåt, de bäddar ner mig och kommer och klappar mig på kinden ❤️ De har haft stenkoll på mig.

Jag har inte ringt till någon om hjälp. Mitt val då jag vill inte föra smittan vidare. Jag har haft läget under kontroll 😉

Jag vill be er om att inte skriva om P i kommentarerna. Läget är vad det är och behöver inte ältas mera. Jag får många kommentarer som jag inte längre släpper fram och det underlättar för oss alla om vi utesluter P så kan jag återigen godkänna alla kommentarer. Tack ❤️

Nellie har ritat till mig idag 🙂

❤️

Jag fick lov att samla mina krafter för att åka och handla idag. Hade väldigt gärna sluppit det men familjen behövde mat och skitpapper höll på att ta slut. Så nöden hade ingen lag för äta och skita måste vi kunna göra 😉

Jag orkar ännu inte göra några stordåd i köket så det blev Karins lasagne till middag.

Nu pärlar tjejerna och jag ser på film med de större. Tack gode gud för Netflix!

Kram på er och tack för er omtanke ❤️

69 svar till “Influensan från hell

 1. Men åh 🙁 hoppas verkligen det är på bättringsvägen nu, krya på dig!!
  In och kolla en så fin förvandling av ett gammalt vitrinskåp på https://nouw.com/homeinterior !!
  KRAM

 2. Sess skriver:

  <3
  Krya på dig

 3. Marie. Hemgren skriver:

  Vilka fina och omtänksamma barn du har❤️ Krya på dig/er 🤒🤧😍

 4. Louise skriver:

  Ja älskar verkligen din blogg mirka . 🙂
  Kan inte förstå varför folk ska hålla på att prata om p
  Du är verkligen en sån fin mamma .

 5. Hoppas du kryar på dig .
  Tur du har många hjälpredor 😉😉
  Kram❤️

 6. Anonym skriver:

  ❤️Kram och krya på dig!

 7. Alma skriver:

  Krya på dig Mirka! Usch fick själv influensan den veckan jag var i fjällen och åkte skidor. Började känna mig bättre på vägen hem.

 8. Malin skriver:

  Men då har du ju varit i affären o spridit smitta. Så det hade kanske varit klokt att be om hjälp med just den biten.
  Jag åkte också på den härliga influensan för drygt 2 veckor sen. Låg helt däckad i 4 dagar, orkade stundvis inte ens ligga i ett ljust rum, inte se på tv, låg i mörka sovrummet. Sambon fick rodda allt. Var riktigt seg, typ bakis, blev svettig o andfådd i ytterligare tio dagar. Nu är det bara hostan kvar.

  1. Katta skriver:

   Tror dock hon bara sprang in och handla det nödvändigaste för att dom ska klara sig. Visst smittan bar hon med sig, men ibland har man inget val. Mirka du är beundransvärd. Krya på dig.

  2. Mi skriver:

   Tänkte precis samma, blev först så imponerad av Mirkas omtanke att inte be om hjälp hemma för att inte smitta sina syskon och mamma o fler nära kära. Det kändes så fint och osjälviskt. Tror i och för sig att hennes nära säkert utsatt sig för det om Mirka och barnen behövt hjälp. Men så läser man dagen efter att hon gått och handlat i en affär där man får tänka på att framför allt känsliga personer som små barn och äldre ska kunna handla, utan att bli utsatta. Känns som att utsätta sin egen släkt väger tyngre än oskyldiga okända personer. Måste ju finnas någon vänlig själ i familjens närhet som kunde handla det som behövdes och åka hem och lämna vid dörren eller någon av de stora barnen kunnat fixa det. Plus att nu blev ju du Mirka extra utsatt för ny smitta när ditt immunförsvar är kass. Så tänk om vi alla kunde tänka till och på varandra och stanna hemma och ha hemma sjuka barn så slipper vi smittas runt och sen klaga på att vi blir sjuka. Känns söm vi snart får göra i Asien och använda munskydd för att folk ska fatta. Nu har ju Mirka skickat vidare smittan till några nya som har samma helvete som hennes familj nu haft i två veckor. Som man säger med kärlek och respekt kommer man långt. Gillar man inte själv att ligga sjuk och ha hemma sjuka barn, så börja med att inte vara egoist och smitta runt själv när du är sjuk. Jobbar själv inom barnomsorg och är så trött på folk som klagar på att behöva bli sjuka men sen själv smittar runt som ingenting. Gillar ju dig Mirka men blev så besviken av att se att du ändrade dig på en dag, först respekt för din släkt men inte för bra många fler som vistas och framförallt jobbar i butiken. De missar ju lön om de nu blev smittade. Så krya på er alla sjuklingar och så stannar vi alla hemma med våra smittor.

   1. trettonbarnsmamman skriver:

    Tyvärr så hade jag mer än gärna sluppit åka och handla men jag hade ingen att ta hjälp av 😔 och då menar jag ingen. Skulle vi då ha varit utan mat? Det var alternativet jag hade…

    1. Sofi skriver:

     Helt rätt Mirka! Även fast man är sjuk så måste barnen få mat. Man måste kanske ta sig iväg för att köpa alvedon. Har man då ingen att be om hjälp så måste man åka själv.
     Krya på dig! 😀

    2. Malin skriver:

     Men jisses! Brukar inte kommentera, men är bara tvungen nu! Alltså vem sjutton har inte handlat någon gång fast man är sjuk!?!?!??? Grattis till er säger jag isf om ni har någon som kan springa ärende åt er så fort ni är sjuka… Livet flyter ju på trots att man är sjuk, man kan ju liksom inte gå i ide bara för att man åkt på en influensa eller har barn som är sjuka, för det är ju så att man smittar både innan man blir sjuk eller bär på smittan som ens barn har..

     1. Anette skriver:

      Finns det ingen affär med hemkörning i närheten? Ica Maxi Stenhagen? Är det för långt avstånd hem till er?

    3. Anna skriver:

     Kul du mår bättre! Handla via nätet är super och de kör ända fram till dörren:)
     Vet fler som alltid handlar tunga saker där och slipper konka 🙂 smart och spar energi…

    4. Mi skriver:

     Finns ju alltid Donken eller BK, blir inte jättedyrt hamburgare för 10 kr och trodde nog att man var lite mer planerad pch bunkrat upp med typ pasta, nån korv eller nåt i frysen ifall man inte kan komma iväg och handla på några dar nu i vabuari när så många är sjuka. Har själv barn och tänker alltid lite så att ha lite extra vid denna tiden om jag inte kan handla pga sjukdom. Så kändes lite sådär med svaret -Ska vi va utan mat typ….och du vill ju inte ta hjälp av familj och vänner pga smitta. Men du smittar ju många fler och svaga personer i en affär och va ju inte nån liten fökylning ni haft. Men jag respekterar såklart ditt beslut och förklaring även om jag tycker det inte hänger ihop och är fel från mitt synsätt mot andra. Toapapper visst är skitviktigt men jag hade hellre skickat ett av barnen med en 20a till grannen och bett att få köpa pga att mamma är sjuk om ni nu måste åka bil till närmsta affär. Respekt till våra svaga och infektionskänsliga i samhället som inte kan gå ut pga att sjuka inte stannar hemma. Jag är själv inte drabbad men läser ju om problem för typ cancerpatienter osv. Detta är ju inte bara mot Mirka, men nu skrev hon ju om det,först att inte vilja ha hjälp pga smittan och dagen efter åker till en affär där så många fler blir utsatta det sitter ju kvar i luften så inte bara de som är där just då blir drabbade. Så då reagerar iallafall jag på det men blir lika sur på folk i min närhet och säger till de också att de är egoister. Men nu har jag påpekat min åsikt och låter dig Mirka göra dina egna val. Tyckte som sagt svaret om att ni blev utan mat är konstigt, för finns andra alternativ och att ha nödlösningar i frys och skafferi. /MI

   2. My skriver:

    Trams. Klart man måste åka och handla när man är sjuk. Vad ska man annars göra om ingen hjälp finns att få?
    Onödig och dryg kommentar.

   3. C skriver:

    Håller med dig Mi. Det är ju exakt så smittan förs vidare hela tiden.
    Så nej, man ska inte ut bland andra människor medans man är så sjuk.
    En liten fundering på om inte Kevin skulle kunnat handla åt er om nu inte det fanns någon annan. Förstår ditt dilemma Mirka men det som Mi skriver är helt riktigt, inte ok någonstans att smitta ner andra människor.

 9. E skriver:

  Äntligen säger du ifrån. Krya på dig Mirka

 10. Eva Andersson skriver:

  Jag fick mig ett litet skratt där när du skrev om toapappret 😉 det är så himla roligt att du skriver direkt från hjärtat =) jag bara älskar dig för det =) Jag hoppas att det gick bra annars att åka iväg och jag beundrar dig verkligen <3
  Du får krya på dig och många kramar till dig och barnen <3

 11. E2 skriver:

  Vad duktig Nellie är 🙂 och vilken häftig t-shirt hon har. Var har ni köpt den? David ser lustigt mycket äldre/större ut i sin nya fina frisyr.

 12. Sanna skriver:

  Vi åkte oxå på influensan för några veckor sedan… Jag låg däckad i TVÅ veckor!! 😞 O ytterligare risig en vecka till, dock orkade jag ändå upp lite mer då. Men allt som allt vart det tre veckor! Ena barnet låg 5 dagar o det andra 4. Mannen va liiite förkyld men sen gick det över. Så tacksam ändå att barnen slapp det jag fick! Men inte lätt o orka rodda i allt då man inte ens kommer upp ut sängen! Du är otroligt stark o har uppfostrat fantastiska barn!!💖 Skönt att ha några större barn som faktiskt kan hjälpa till. O när det verkligen gäller, då finns dom där o ställer upp!💖 Vila, vila, vila är det rådet jag ger! Krya på dig!!

 13. Monica i Nacka skriver:

  Men du har ju servetter 😉 Mirka … ifall nödtillfälle… men då kanske du får SKIT för det med 😉 ♥ Att servetter inte är bra från arslet 😉

  1. Millie skriver:

   Rekommenderar INTE att spola ner servetter….då får snart rörmokaren komma!

 14. Monica i Nacka skriver:

  Men du har ju servetter 😉 Mirka … ifall nödtillfälle… men då kanske du får SKIT för det med 😉 ♥ Att servetter inte är bra från arslet 😉 .

 15. Carola skriver:

  Krya på dig 💊

 16. Ingela skriver:

  Krya på dig 😊

 17. Susanne L skriver:

  Trist ta hand om dig Mirka

 18. Tommy skriver:

  Toa papper? Nu har du ju servetter du kan lägga på handfatet 😉 🙂 🙂

  1. trettonbarnsmamman skriver:

   De tog slut på ett dygn 🤣

 19. Kattis skriver:

  Voi vitsit vilken powerwoman du är!

  Grymt imponerad av allt du gör och orkar med!

 20. Louise skriver:

  Krya på dig.
  Hade själv flunsan för någon vecka sedan då åkte barnen till mina föräldrar och jag bara var och tyckte synd om mig själv.

  Ha en fortsatt fin vecka. Kramar från Malmö

 21. M skriver:

  Går det inte att få mat hemlevererat dit du bor?

 22. Titti Jönsson skriver:

  Hoppas du blir frisk snart. Här du inte testat mat hem, eller nån annans Internet handling, så rekommenderar jag dig det. Toppen, om man tex är sjuk eller har ont om tid, så kommer maten hem till dig.

  1. Ingrid skriver:

   Inte helt lätt för oss som bor på landet…

 23. Neta skriver:

  Ja kroppen tar väl ut sin rätt, är man trött och sliten så dras baciller lättare till en. Sämre motståndskraft helt enkelt.
  Krya på dig! Lyssna på kroppen och försök inte vara duktig. Finns ingen vän som kan handla åt dig och ställa kassarna utanför? Lätt o göra så nu när man kan swisha.

 24. I mitt huvud skriver:

  Fy 17 för influensan! Jag åkte på den förra året och var såååå dålig!
  Tur att dina barn är så omtänksamma och hjälpsamma!
  Ta hand om dig och krya på dig!

 25. Anita I Västerås skriver:

  Krya på dig fina Mirka vilka fantastiska barn ni har och vad stor David blev i sin nya fina frilla 😊😊😊

 26. Lotta skriver:

  Be din vän Carola handla och lämna hos dig.
  Du som åker jämt till henne när ni planerar /jobbar.
  Kan hon åka till dig en gång också!

  1. M skriver:

   Har faktiskt också tänkt på det, nästan jämt får M åks till C!

   1. C skriver:

    Men hallå! Carola är också singel och har många barn. Vem kan säga att hon har tid????

    1. trettonbarnsmamman skriver:

     Precis!

  2. Anette skriver:

   Att Mirka nästan jämnt åker till Carola kan ju bero på att C bor i Uppsala och M på landet. Då passar Mirka på att handla när hon ändå är i Uppsala. Är det stenhagen och ICA Maxi som är din närmaste affär Mirka eller har du någon liten i närheten?

 27. Lenaj skriver:

  ” Toapapper” !

 28. Lisen skriver:

  Jag har hört att man får influensa typ vart sjunde år så nu har du några friska år framför dig iaf 😄👍💐
  Krya på dig!

 29. M skriver:

  Hoppas du kryar på dig snart. Skönt att du tar upp det här med P. SLUTA skriv om honom. Vet själv hur det är, det blir bara jobbigare. Det tar så mycket energi o höra folk tjata om det hela tiden som man inte kan göra nåt åt. Också tjatas det om hur du orkar!? Jaha och vad har man att välja på?. Stor Kram till dig Mirka. (Om man vågar krama dig nu ;-))

 30. eva pettersson skriver:

  Mirka

  Peter har ju varit en betydande del i erat liv och tv på bästa sändningstid. Du lämnar ut hela ditt liv inte konstigt att folk tycker att han skall ta sitt ansvar. Han satt ju i tv:n och sa hur fantastiskt det var med alla barn fy fan säger jag bara

  1. Ida skriver:

   Äsch, släpp det där nu. Mirka har ju bett läsarna att inte skriva mer om P och spekulera fram och tillbaka. Ni som tycker att det är fel av Mirka att åka och handla när hon är sjuk, hur tycker ni att hon ska göra istället? Saker och ting måste ju fungera ändå. Alla fattar ju att hon måste handla hem mat, så det är bara onödigt att gnälla över det.

   1. Marie skriver:

    Tycker det är märkligt att INGEN i hennes omgivning som är väl medvetna om hennes situation kan hjälpa till med e sån simpel sak som att handla..äldsta sonen med körkort kanske kunde assisterat om inte annat som chaufför . Mirka slår knut på sig själv för alla andras skull men får inte hjälp tillbaks ..

  2. Vera skriver:

   Håller med dig fullt ut Eva Pettersson angående han som inte får skrivas om mer!

 31. Julia. skriver:

  Nu är ju det inte så mycket att diskutera egentligen men angående att handla när man är sjuk, om man har barn i lagom ålder kan man alltid köra till affären med ett friskt barn eller två (eller flera om man har det 😉 ) och sitta kvar i bilen medans barnen handlar efter lista. Det är alltid ett alternativ om man nu måste skjutsa till affären pga långt avstånd. Så slipper man gå runt och vara sjuk själv inne i butiken.

 32. 4troll skriver:

  Men herre min gud.Mirka är väl inte mer än en människa.Man gör vad man måste göra för att få livet att fungera. Skulle gärna höra hur många av er som ALDRIG går åkt och handlat trots att ni är sjuka. Har själv fyra barn,bor på landet och i bland finns det inga alternativ.Då har jag ändå ändå ett stort nätverk som kan hjälpa mig.Skriv inga dumma kommentarer om ni inte själva har rent samvete. Alla gör vi ju som vi själva känner är det bästa i våra liv.

  1. M skriver:

   Har också 4 barn, men jag går inte in i en affär eller asar med mig något sjukt barn dit. Av respekt för personal som inte ska behöva utsättas för det på sitt arbete och mina friska medmänniskor som ska kunna handla utan att bli smittade av t.ex influensan från hell. Du får ju inte lämna sjuka barn på förskola och det bland annat för att det inte ska drabba personalen och med det barnen som inte har några pedagoger då, och de får ta in dyra vik. Förstår att mirka ringt runt och verkligen ingen av alla hennes vänner, släkt, bekanta kunde hjälpa de. Men måste ändå tycka det är dåligt, i nöden prövas vännen. Om jag inte bott 100 mil bort hade jag gärna som troget följt familjen annorlunda handlat och kört hem det till deras dörr. Vad gör man inte för en medmänniska i nöd, har ofta hjälpt mina nära och kära och även grannar som behövt få hjälp att handla vid sjukdom, då vi bor också en bit från affärn. Så ni som bor nära irka kan ju göra en god gärning irl och inte bara beröm på bloggen. tycker mirka är suverän som fixar allt själv, men ibland är det bra att be om hjälp av alla som finns i ens närhet. När nu hon inte har en ansvarsfull vuxen som tar hälften av ansvaret som det normalt ska finnas. Hoppas det finns många hjälpsamma som tar det andra vuxenansvaret, för mirka ska fan i mej inte göra allt själv. Hon är otrolig som fixar så mycket helt ensam, så nog kan någon hjälpa till med saker när hon är sjuk åtminståne. Krya på er! //

 33. Camilla skriver:

  Har haft feber varje dag i två veckor- första feberfri dagen idag! Krya på dig!

 34. Caroline skriver:

  Du skrev att du inte ville föra smittan vidare.
  Jag är svårt cancersjuk och kan inte gå i affären nu pågrund av att jag vet att folk skiter inom de är sjuka i affären. Det kan innebära svåra omständiheterför mig och många fler.
  Så gör inte om det du måste ju ordna någon kunde väl ställt maten på trappan.
  Klart att jag fattar att ni måste ha mat och skit papper jag är en vanlig människa jag med.
  Krya på er gillar dej och din familj ville bara tala om att vi är många som är svaga. Så för att slippa smittan kör jag matkasse.
  Det borde ju du med göra ⭐️
  Krya på dig.😀

  1. Lina skriver:

   Skickar en kram till dig Caroline!

  2. Lina skriver:

   Skickar en kram till dig!

  3. Alexandra skriver:

   💖💖

 35. Lilla M skriver:

  Hej! Vad skönt att du inte hört något från EEG ni gjorde. Då har dom inte sett något, för annars hade de hört av sig på en gång. Jag brukar alltid trösta mig med det:) Hoppas du också mår bättre snart. Krya på dig

 36. Marre skriver:

  Det är ju inte kolera/pest hon har

  1. Caroline skriver:

   Nej men en med nedsatt immunförsvar kan konsekvenserna bli livs avgörande.
   En mycket omogenkommentar. Vill förmedla för oss cancersjuka hur viktigt det är och Mirka jobbar ju för cancerehsnfonden. För att stötta oss cancersjuksa ❤️Tacksam för det då antalet cancerfall ökar. Och just rehab ät viktig för vårt tillfrisknade ❣️❣️❣️❣️

  2. Karin skriver:

   Nej men för folk med nedsatt immunförsvar av en eller annan anledning så kan det bli ganska allvarliga konsekvenser om man blir smittad.
   Är man sjuk stannar man hemma, punkt.

 37. Susanne L skriver:

  Eva Pettersson , jag kunde inte sagt det bättre själv!!

 38. Kamilla skriver:

  Stackars dig. Inluensa är inte alls roligt. Själv dras jag med en envis förkylning som kommer tillbaka så fort jag gör något utanför dörren. Krya på dig. Kram Kamilla

 39. Anonym skriver:

  Förkylning/influensa kan smitta innan den ens har brutit ut, smittan avtar mer vartefter sjukdomstiden går
  Så att säga att man ska hålla sig hemna för att inte smitta är nog svårt då man inte vet i förväg när man blir sjuk

  1. BirgittaO skriver:

   men vet man att man är sjuk så………..

 40. Anne skriver:

  Inget direkt utpekat mot mirka utan till alla! Tänk på alla som är känsliga som blir riktigt allvarligt sjuka som kan leda till döden om dom bli smittade. Jag är så trött på att man få sitta isolerad med sina barn pga av att så många inte kan ta hänsyn till oss som ha sånt dåligt immunförsvar. Mina barn tål ingenting bli dom smittade av en vanlig förkylning då blir dom allvarligt sjuka tar minst 1 mån innan de är på bättringsvägen. Så snälla tänk på alla som är känsliga ska vi INTE kunna gå ut utan att man ska va livrädd att man ska förlora sitt barn pga att nån oförståndig gå sjuk till affär/ skola osv….. Så trött på alla som inte tänker längre än näsan räcker! Alla få inte så kallad vanlig influensa det kan leda till döden för många😔. Jag få alltid gå med munskydd osv i affärer för jag är livrädd att bli smittad o ta de vidare hem till barna. Sen att folk bara vrålglor och inte ha nån förståelse de är katastrof. Så snälla tänk er för , jag hade inte velat ha på mitt samvete att ett barn dog pga att jag va o smittade. Tack.

 41. Svenska läraren skriver:

  Fixa din dåliga stavning och hur dina meningar är uppbyggda.

 42. Anikka skriver:

  Hej jag skulle uppskatta ifall du fixade din stavning och hur du formulerar dina meningar:)
  Mvh
  Svenska lärare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.