trettonbarnsmamman

Träffat läkaren idag

Jag har varit helt slut idag. Kvällen blev jobbig igår med små barn som var övertrötta och svåra att få isäng, en kinkig natt, jättetrötta små barn i morse och 2 sjuka barn. Lilja och David var så trötta att jag valde att låta de stanna hemma från förskolan. Alice har legat i hög feber sen igår och Jennifer har haft halsont och huvudvärk. Just nu går det bara runt runt med dessa förbannade virusar 🙁

Idag hade Selina sin tid till läkaren och det gick bra. Vi fick träffa en fantastisk läkare och en epilepsisjuksköterska som gav oss massa information och svarade på de frågor vi hade. Nu börjar Selina med medicin och magnetröntgen ska göras inom kort. Det kändes bra med besöket och nu har man någonstans att vända sig till om man får en fundering eller dyl.

Idag har det varit den internationella kvinnodagen.

Och jag vill hylla alla er fantastiska kvinnor och framförallt de jag har runt om mig ❤️

Imorgon har jag fått avboka 2 utvecklingssamtal och ett möte. Suck. Samtalen har redan flyttats på en gång i början av vår sjukdomsperiod för dryga 3 veckor sedan så det känns så där att behöva göra det igen. Men inte mycket jag kan göra åt saken tyvärr, hade jag fått välja så hade jag gått på 20 samtal på raken istället för alla sjukdomar vi drabbats av den senaste månaden. Det är tufft när man är många och det bara går runt. Vi har tidigare varit väldigt skonade från det känner jag nu för en sån här lång period har vi inte haft förr. Men det blir säkert ordning på det med så småningom 😉

Kram ❤️

45 svar till “Träffat läkaren idag

 1. Terhi skriver:

  Usch, tycker verkligen att ni skall få bli friska och krya snart.. Det har drabbat er länge nu!
  (Håll ut vänder nog snart)
  Kryakram🤗

  Skönt att läkarbesöket med Selina gick bra, och att ni fick bra kontakt med hennes läkare😊

  Önskar er en fin helg! 💛

 2. Ekot skriver:

  Fundera på om du vill ta influensavaccin nästa höst.

  1. Marie skriver:

   Det hjälper ju bara mot A-varianten..får di B blir du sjuk ändå

   1. Anne skriver:

    Skyddar mot både A och B. Det kluriga är att veta vilka stammar av virus som kommer att slå mot oss när influensan kommer. Vaccinet görs flera månader innan.

   2. Anonym skriver:

    Det stämmer inte, vilka influensastammar som ska ingå i vaccinet varierar från år till år beroende på vad man tror kommer dominera. I år fanns vaccin med tre och fyra stammar, i den med fyra stammar ingick influensa B Yamagata.

  2. Andrea skriver:

   Läs gärna på om de vidriga biverkningarna som vaccin ger ! immunförsvaret sätts bland annat ner för resten av livet .. men allt för att Läkemedelsverket ska få fortsätta att håva in pengar ! Och läs självklart de oberoende forskningsresultaten . Såå uppmana aldrig människor att förstöra sin hälsa med vaccin och medicin i de fall det inte är livsnödvändigt .

   1. Agneta skriver:

    DIN uppmaning kan leda till en pandemi – och det säger jag även om mitt eget barn är drabbat av vaccinskada! Hur tror du att de med nedsatt immunförsvar och som inte FÅR ta vaccin mår då? De är totalt beroende av oss andra! Att vi tar våra sprutor.

 3. Lovisa skriver:

  Jag började för några årsen att äta B5 och Zink för min acnehy, något som hjälpte! En ‘bieffekt’ av detta är att jag i princip aldrig blir sjuk längre för att zink är väldigt bra för immunförsvaret. Zink köpa i hälsokostbutik och är inte fasligt dyrt, det är mitt tips till alla som ständigt drabbas av sjukdom!

 4. Ussh hoppas ni kryar på er snart❤️

 5. Lenaj skriver:

  Trist med alla sjukdomar, fast med så många barn förstår jag att vintern går åt för sjukdomar. Håll ut, snart är det vår !

 6. Ann skriver:

  Hej, Mirka! Gillar din blogg! Tycker dock du ska hålla din barn och deras sjukdomstillstånd utanför. Det känns inte rätt att du skriver om det här. Tycker verkligen barnen det är ok?

  1. Alma skriver:

   Vilka av sjukdomarna som Mirka har berättat om kränker barnen? Varken feber, psykisk ohälsa eller epilepsi är tabu.

   1. Anonym skriver:

    Ingen av alla sjukdomarna som finns är tabu.

    Men jag håller med Ann ändå. Vi säger Alma att du var sjuk. Skulle du vilja att andra skrev om dig och din sjukdom?

    Jag säger som så: Det är en sak om en person skriver om sig själv.

    Okej, nu kanske Mirka har frågat om det är okej och de sa – ja.
    Men om 10 år då kanske de säger: Mamma alla vet allt om mig. Jag sa ja för jag var fortfarande barn. Hur kunde du mamma? Alla vet allt om mig

    1. m skriver:

     Håller helt med dig, vill mina barn att info om dom ska finnas på nätet så får de skriva den själva.

   2. m skriver:

    Tabu??, är väl knappast det skribenten syftar på. Personlig integritet hos mindreårig och tabu är knappast synonymt.

 7. I mitt huvud skriver:

  Trist när det bara år runt! Hoppas det är sista vändan nu, så att det vänder!

 8. E skriver:

  Tvätta allt som går och sprita, sprita, sprita. Bästa lösningen när man är många i samma hus. Ställ handsprit bredvid tvålen och köp hem några roliga småflaskor, finns ju i alla färger och dofter numera, så en rätt enkel rutin att få igång även med de minsta. Går ingenstans utan en liten flaska handsprit i fickan

 9. Biggan skriver:

  Vad ska Mirka då skriva om ?Klart hon måste berätta vad dom gör o hur dom mår …….vad annars ?

  1. m skriver:

   Finns massor hon kan skriva om faktiskt, även Mirka har en egen identitet förutom att vara mamma. 🙂

   1. Andrea skriver:

    Då undrar jag M ? vad som är konstigt med att Mirkas identitet just nu är att vara mamma ? stackars de barn vars mammor ständigt ska självförverkliga sej och ha regelbunden egentid , Har du missat att Mirka har elva stycken hemmavarande barn att ta rätt på ? dessutom ensamstående i ordets rätta bemärkelse ! ska hon lägga tid på att fundera på vad hon ska skriva för att tillfredsställa såna som dej ? Har du ingen som helst inlevelseförmåga i hur andra lever sitt liv ? Jag hoppas på att det är ointilligens och inte ren jävla elakhet som får dej att skriva som du gör , Har du inte ens fattat att det är frivilligt att läsa bloggar ? Skaffa dej ett liv i stället för att vara ute på nätet och fördumma dej själv ! Kram förresten för det behöver DU verkligen M –

    1. C skriver:

     Stopp och belägg här Andrea! Du skriver ”Mirka har elva stycken hemmavarande barn” och ”Mirkas identitet just nu är att vara mamma”.

     Hennes barn även David går på förskolan. Då är hon ensam och har en egen identitet.
     En sak till Andrea, så du menar alltså att om Mirskas barn inte blev sjuka så skulle hon inte ha något att skriva om? Hm, då är det bara en sak att göra och det är…Vräka i sina barn något så de blir sjuka.

    2. C skriver:

     och en sak till att ha feber, magsjuka eller bryta benen o.dyl. är olika saker mot att må psykiskt dålig eller har ep.
     Jag frågade min man nyligen: Du som är allergiskt mot djur vad skulle du tycka om din mamma hade skrivit för alla om dig? Min man: Det är inget att skämmas över. Men om jag hade en sådan morsa som skrev om saker som jag skulle ha livet ut. Då skulle jag bli förbannad på henne.
     Han tycker det är skillnad på att skriva om feber och magsjuka och sådant som man har livet ut. Jag håller med honom.

    3. m skriver:

     Andrea, ditt svar är inte ens värt att bemöta då du vridit det jag skrivit till något som jag aldrig ens i min vildaste fantasi har tänkt tanken på. Skönt att tex C här kan tänkta längre…..

 10. BirgittaO skriver:

  Skulle en överdriven användning av handsprit
  kunna leda till utveckling av resistenta bakterier….
  Tja man vet aldrig!!

  1. E skriver:

   Men inte året om alltid, utan i sjukdomstider när man bor 10 + personer på varandra där sjukdomarna bara går runt. Det hjälper

   1. BirgittaO skriver:

    Det blir långa perioder trots allt,sprit är sprit!

   2. Syster yster skriver:

    Tvål och vatten och vatten är minst lika bra om inte bättre. Sprit hjälper inte mot allt.

 11. Marie skriver:

  Ett råd koka alls tandborstar jätteofta.

 12. anne skriver:

  Förstår att det blir drygt när man är många i en familj. .
  Men det värsta är nog över nu.
  Våren är på väg♥♥♥♥♥

 13. Lill skriver:

  Hoppas verkligen att ni blir friska snart och att det får hålla i sig länge sen utan sjukdomar.
  Jag vet att du inte vill man ska skriva om P här och jag gillar inte att göra det. Men
  Skulle inte han kunna ta en del av utvecklingssamtal och sånt som gäller skola. Det gör ju många andra pappor och jag antar väl att ni pratar med varann så då kan väl han förmedla till dig vad som sägs? Det skulle väl kanske underlätta lite för dig för det är DIG och din hälsa jag tänker på. Kramar

  1. eva skriver:

   Precis. FÖRÄLDRARsamtal. 😉

 14. Susanna skriver:

  usch ja men nu är våren påväg, Bort med alla baciller 🙂
  Kram
  http://www.jagraktuppochner.se

 15. Anette Lindström skriver:

  Snart vår och då lättar sjukdomarna förhoppningsvis. Ni har haft ett turbulent år, med flytt, storasyster flyttar iväg, mamma är borta på morgonen pga ambulansfärd. Klart allt sätter spår med immunförsvar och vara nära mamma. Men sova bra behöver du. Har du tur är det ok för barnen att ni är i samma rum. Kanske hjälper det att du ordnar bädd åt dig i småbarnensrum, fråga proffshjälp vad som är lämpligt.

 16. Carola skriver:

  Den här vintern verkar ha varit riktigt hopplös, med sjukdomar som vandrat runt. Influensan har ju varit otroligt kraftig i år också. Jag låg själv i två veckor helt däckad.
  Det måste verkligen kännas hopplöst när man är så många och det går runt, runt bland alla🤔
  Men som andra redan sagt, det kommer en vår och förhoppningsvis blir immunförsvaret starkare med den.
  Krya på er💖 Och…du är fantastisk 🙌🏽

 17. Lillan skriver:

  Övertrötta men säkert lyckliga.

 18. BM skriver:

  Vart tog Linnea vägen? Har nog missat det om du skrivit om det. Kevin bor han i egen lägenhet? Hoppas allt ordnar upp sig för dig. Ha en trevlig helg.

 19. Malin skriver:

  Vi har sex barn, och här har sjukdomarna minskat VÄLDIGT nycket sedan vi började ha en handspritsflaska vid tvålen i badrummet, ser till så barnen tar av den innan maten, alla har egna handdukar och man får försöka pränta in i dem att endast använda sin egen, byt dem ofta, ha tandborstskydd över borsten på tandborsten om det är så att de står tillsammans. Sen är barnvitaminer väldigt väldigt bra, även om de äter bra och frukt och grönt så är det nästan en omöjlighet att få i sig allt av det viktiga i bara kosten.
  Det finns många smågrejer man kan göra som kan göra stora skillnader! Krya på er!

 20. Ulrica skriver:

  Vi har tre barn och brukar inte heller vara speciellt sjuka. Men denna vintern har sjukdomarna avlöst varandra. Är nog nåt skit som går överallt. Krya på er ❤

 21. Anonym skriver:

  Det finns dom som skriver blogg om sina cancersjuka barn, börjar att skriva på grund av cancern. Ni som är kritiska om utelämnande av sjuka barn, tycker ni det är fel? Jag tycker mer sjukt att å ena sidan får man inte skriva om Peter och ändå släpps kommentarer om Peter fram? Otrevligt att om någon undanber sig i att delta och måste ständigt ändå förekomma. Fy! Varför sållar du inte bort kommentarer om Peter,Mirka?

  1. Lill skriver:

   Den enda kommentaren här om P var den jag skrev att han kan kanske ta nåt utvecklingssamtal, av omtanke om Mirka. Inget negativt alls i det.
   Hon väljer väl för övrigt själv vad hon vill släppa igenom och kanske var just den kommentaren relevant för inlägget.
   Det är ju inte som om det var en lång följetong om P.

 22. Nettan skriver:

  Ja Lill, får väl se om din kommentar gör att de blir ändring ! 😂

 23. BirgittaO skriver:

  INGEN vet hur detta ligger till!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.